Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Därför sänker värmeflyttare din energiförbrukning
Så förbättras spridningen av värme i huset
Olika typer av värmeflyttare

Spara energi och sprid värme med värmeflyttare

Med en värmeflyttare, eller luftflyttare, förbättras effekten av din luftburna värmekälla så att du kan spara ännu mer energi på din uppvärmning.

En värmeflyttare kan sänka din energiförbrukning med 40 %

Med en värmeflyttare kan du förbättra spridningen av värme som produceras med hjälp av en luftburen värmekälla. I bostäder med braskamin, luftvärmepump eller direktverkande el är ojämn temperatur ett vanligt förekommande problem. Temperaturskillnaderna leder dåligt fördelad värme med ökad energiförbrukning som följd.

Genom att fördela den värme som produceras jämnt genom hela huset, minskar värmeflyttaren behovet av energi som annars hade gått till att värma upp de resterande delarna av bostaden. Resultatet blir att ditt luftburna värmesystem får en minskad energiförbrukning med upp till 40%.

Visste du att...
En värmeflyttare i konstant drift kostar ca 35 kr om året och kan sänka din energiförbrukning med 40 % ?

»Till värmeflyttare

En värmeflyttare löser problemet med ojämnt fördelad värme

När du använder dig av en luftburen värmekälla för att värma upp ditt hem är du beroende av en god luftcirkulation inomhus om du vill få en så hög effekt, och jämn värme, som möjligt. Om luften i ditt hem inte cirkulerar som den ska, kan värmen från din värmekälla inte förflytta sig mellan olika rum eller våningar och får därför svårt att värma upp hela bostaden.

Stängda dörrar, eller flera våningsplan, är ibland allt som behövs för att värmen ska spridas dåligt och bli koncentrerad till det utrymme som ligger närmast värmekällan, medan andra rum blir utan värme.

Denna ojämna fördelning av värmen (eller kylan) leder till att du behöver extra tillskott av andra värmekällor för att få till en tillräckligt hög temperatur i hela huset.

Det finns värmeflyttare utvecklade för att sprida värme (och kyla) mellan två våningar eller mellan olika rum. Den gemensamma faktorn är att den ökade spridningen av överskottsvärmen till fler utrymmen i huset, leder till en mer behaglig och jämn temperatur och en lägre energiåtgång för att uppnå önskad inomhustemperatur.

Läs mer:

»Så funkar värmeflyttare