Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
lld-va-dus
lld-va-dus

Daikin Ururu Sarara & Standardinstallation - Villaägarna

Artikelnummer: lld-va-dus
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
På köpet:

Trygghetspaket!

Värmepumpsskydd (värde 1490 kr)

A+
Beskrivning
Detaljer

Daikin Ururu Sarara med Trygghetspaket

Detta exklusiva erbjudande till dig som medlem hos Villaägarna innehåller:

 • Daikin Ururu Sarara
 • Standardnstallation
 • Trygghetspaket

Du kan enkelt navigera kring de olika delarna av paketet genom att läsa mer under respektive flik ovan.

Klimatsystemet Daikin Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara är inte bara en luft-luftvärmepump - den är ett komplett klimatsystem. Det är inte för inte den kommit att kallas värmepumparnas Rolls Royce. Den är utrustad med luftfuktning, avfuktning, ventilation, luftrening, högt COP-värde, komfortvila och en intelligent styrning. Har du en Daikin Ururu Sarara så behöver du inget mer!

  Trygghetspaketet

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Den första servicen ingår, tillsammans med en fuktkontroll av krypgrund och vind samt ytterligare ett års extra garanti. Detta för att du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment. Det ska vara bekvämt med en behaglig inomhus värme.

  Installation

Installation av värmepump Polarpumpens standard-installation är obligatorisk för att ta del av förmånerna för Villaägarnas kunder. Vår standardinstallation är en ytterligare trygghet för dig som kund, då vi endast arbetar med installatörer vi litar på och därför kan erbjuda en längre garanti. Standard-installation är Polarpumpens sätt att göra det enkelt för dig som kund att förstå vad som ingår. Det enda du behöver se över är ifall du har möjlighet att utnyttja ROT-avdraget eller ej.

  Tillbehör

Precis som många andra maskiner finns det smarta tillbehör för din värmepump! Kanske behöver du Climatech med vilken du styr värmepumpen vid GSM? Det kan även vara bra att utrusta pumpen med ett värmepumps-skydd. Det både skyddar värmepumpen och snyggar till fasaden.

BONUS!

Det är inte bara Trygghetspaketet som ingår. Du får även 500 kronor rabatt på fjärrstyrning av din värmepump (Gäller på ordinarie pris för Airpatrol och Climatech).

  Fjärrstyrning GSM

Som medlem hos Villaägarna får du, förutom Trygghetspaketet, även 500 kronor rabatt på ordinarie pris på fjärrstyrning av din värmepump. Fördelarna med fjärrstyrning är många; du kan kontrollera värmepumpen var du än är, kan ta emot alarm-signaler och du blir meddelad om det till exempel är strömavbrott eller om det blir en kraftig temperaturskillnad.

OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Produkttyp Luft-luftvärmepump
Märke Daikin
Garanti 5 års Totalgaranti. (Gäller privatkunder, och under förutsättning att garanti registreras på www.daikingaranti.se, efter installation. Annars 3 års materialgaranti.)
Värme    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan värma, vid optimala förhållanden.
Läs mer
180
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna värma.
Läs mer
25
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 6.2
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 6
Kapacitet (Min.) När man ska värma ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1.3
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.) Så mycket energi förbrukar värmepumpen vid olika situationer.
kW - / 1.51 / -
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C (-20 / - )
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
A+
Kyla    
Kvadratmeter (Max.) Maximalt antal kvadratmeter värmepumpen kan kyla, vid optimala förhållanden.
Läs mer
80
Kvadratmeter (Min.) Minsta antalet kvadratmeter värmepumpen beräknas kunna kyla.
Läs mer
30
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 5.5
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av kyla.
Läs mer
kW 5
Kapacitet (Min.) När man ska kyla ett mindre utrymme är det bra om lägsta kapaciteten är låg.
Läs mer
kW 1.55
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.) Så mycket energi förbrukar värmepumpen vid olika situationer.
kW - / 1.46 / -
Energimärkning kyla Produktens Energimärkning vid luftkonditionering. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
A
SEER SEER-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong.
Läs mer
5.22
EER EER-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, vid specifika förhållanden.
Läs mer
3,42
Utomhusdel    
Modell FTXR50E
Vikt kg 48
Ljudtrycksnivå dB(a) 50
Inomhusdel    
Modell RXR50E
Vikt kg 14
Ljudtrycksnivå dB(a) 44 / 38 / 31 / 28
El    
Strömförsörjning Ø, V, Hz 1-fas, 230, 50
Rekommenderad säkring A 16
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 1400
Köldmedierör (Max / Min) Hur långa köldmedierören kan vara.
Läs mer
m - / 10 / -
Till Tekniker    
Anslutning köldmedierör (gas, vätska) tum 3/8 | 1/4
Produktrecensioner
Värmepump

Daikin Ururu Sarara - Det unika klimatsystemet!

Daikin Ururu-Sarara är för dig som vill ha det bästa på marknaden - det är en unik luft-luftvärmepump i framkant som även kallas värmepumparnas egna Rolls Royce. Förutom att vara en oerhört effektiv luft-luftvärmepump för värme och kyla har den diverse olika funktioner såsom anpassning av luftfuktigheten, avfuktning, ventilering och rening av luften. Daikin Ururu Sarara fungerar mycket bra för allergiker och är det kompakta klimatsystemet som innehåller allt du behöver, plus lite till.

Fördelar med en Daikin Ururu Sarara

 • Ett unikt klimatsystem
 • Energieffektiv genom olika energisparande tekniker.
 • Frisk luft under alla årets årstider
 • Intelligent styrning av luftfuktigheten - för en inomhusluft som gör det behagligt att andas
 • Komfortvila - anpassar temperaturen under natten för en hög besparing
 • Luftrening - extra bra för pollenallergiker
 • Användarvänlig styrning
 • Hela åtta års kompressorgaranti!

Ett unikt klimatsystem

Daikin Ururu Sarara är så mycket mer än en värmepump. Den är ett helt klimatsystem. Den ger ditt hem en hög komfort och en ren och fräsch luft inomhus som även passar allergikern. Daikin Ururu Sarara med sina unika egenskaper kan nämligen befukta, avfukta, ventilera och rena ditt hem. Samtidigt som den kan både värma ditt hem under vinterhalvåret och kyla ner ditt hem under sommarhalvåret.

Frisk luft under hela året

Ururu är japanska för luftbefuktning, något som Daikin har valt att ta tillvara på i sin luft-luftvärmepump. Daikins Ururu Sarara är den första värmepumpen i världen som fuktar och avfuktar luften utan en extern vattenkälla. Ururu-Sarara är nämligen utvecklad för att kunna styra luftfuktigheten i ditt hem. Detta eftersom temperaturen inte kan påverka huruvida luften är fuktig eller ej, men det kan Daikin Ururu Sarara. I och med att den inte har någon extern vattentank, som de flesta traditionella luftfuktarna, är Ururu Sarara inte heller i behov av någon krånglig och tidkrävande rengöring. Det räcker med den normala skötseln av en luft-luftvärmepump.

Ururu Sarara gör sig mycket bra i de allra flesta hem

Ururu - luftfuktning

Om luften i ditt hem är för torr kan det leda till torr hud och halsont. Är den däremot fuktig, blir det klibbigt och ibland svårt att andas. Daikin Ururu Sarara tar in precis den mängd fukt som behövs för en balans i ditt hem, för att temperaturen ska vara behaglig och det ska kännas bra.

Med Ururu luftfuktning kan du anpassa rummets luftfuktighet efter dina önskemål. Är det så att rumstemperaturen sjunker aktiveras en lätt uppvärmning för en fortsatt bra luftfuktning.

Sarara - avfuktning

Avfuktningssystemet, Sarara, används främst under sommarhalvåret då det är fuktigare än under vinterhalvåret. Systemet avlägsnar effektivt och automatiskt överskottet av fukt som finns i ditt hem under sommaren, utan att den förändrar temperaturen.

Med Sarara luftavfuktning sänker du luftfuktigheten utan att sänka rumstemperaturen. Detta innebär att luft-luftvärmepumpen kompletteringsvärmer luften.

Funktionen Sarara förhindrar även för mycket kylning av rummet - blir det för varmt reducerar värmepumpen luftfuktigheten genom att sänka temperaturen.

Ventilation och luftrening

Daikin Ururu Sarara fungerar även som en ventilation och luftrening. Luft-luftvärmepumpen. Daikin Ururu Sarara har en så hög ventilationskapacitet att den kan fylla ett rum större än 26m² med frisk luft på mindre än två timmar. Detta lämpar sig mycket bra för allergiker eller för någon som spenderar mycket tid hemma. Du får frisk luft i ditt hem utan att vädra och du får in luften i önskad temperatur - detta utan någon som helst värmeförlust.

Renar luften

Ururu Sarara använder precis som många andra luft-luftvärmepumpar filter för att rena luften när den passerar genom värmepumpen. Daikin Ururu Sarara har ett fotokatalytiskt luftrenande filter och ett luftintagsfilter med mycket bra absorberingsförmåga. Detta tillsammans med den renande joniseringen minskar lukter och virus. Den rengör även luften i rummet från damm, pollen och obehagliga dofter.

Komfortvila

Funktionen komfortvila är ytterligare en smart funktion som underlättar vardagen. Daikin Ururu Sarara kan under natten, efter inställning, sänka den inställda temperaturen med 2°C under 3 timmar. För ett behagligt klimat på morgonen ökar den temperaturen 1°C en timma före inställd tid.

Ytterligare fördelar med unika Daikin Ururu Sarara

 • Ger det perfekta klimatet med både befuktning och avfuktning.
 • Ett fantastiskt COP-värde, även vid minusgrader.
 • Automatisk återstart vid strömavbrott.
 • Den för Daikin unika swingkompressorn har få rörliga delar vilket ger bättre effekt och ökad livslängd
 • Passar oerhört bra för allergikern!
Trygghetspaket

Trygghetspaketet

I Trygghetspaketet. för dig som medlem hos Villaägarna, ingår:

 • Service av din värmepump
 • Fuktkontroll av vind
 • Fuktkontroll av krypgrund
 • 1 års extra garanti

Trygghetspaketet är för att du som medlem hos Villaägarna ska känna dig ytterligare lite tryggare med ditt köp av värmepump hos oss. Du inte ska behöva oroa dig för plötsliga utgifter eller andra orosmoment - det ska vara bekvämt med en behaglig värme inomhus.

Service luft-luftvärmepump

Service av värmepump

I Trygghetspaketet ingår första servicen av din värmepump, som ska utföras senast 36 månader efter köp och endast gäller om du fortfarande är kund hos Villaägarna.

Service är nödvändigt för alla värmepumpar efter ungefär två år. Detta för att bland annat optimera värmepumpens prestanda, säkra en fortsatt hög besparing och förlänga pumpens livslängd.

Fuktkontroll Vind och Krypgrund

Att kontrollera om det finns fukt i vind och krypgrund är något som kan vara bra att göra med jämna mellanrum. Om din villa är utsatt av fukt och i värsta fall mögel påverkas inomhusmiljön negativt och det ska bli en dyr historia att åtgärda.

Utförs en fuktkontroll och man hittar fukt, är det lättare att åtgärda om man gör det i tid.

1 års extra garanti

För att vara på den säkra sidan ingår 1 års extra garanti i Trygghetspaketet. Detta för att ge dig som villaägare en tryggare vardag längre och för att du ska slippa tänka på värme och värmekostnader i onödan. Den extra garantin gäller endast den kund som köpt värmepumpen.

Installation

Standardinstallation

När du beställer din luft-luftvärmepump med installation, så tilldelar vi jobbet till den av våra installatörer nära dig, som har kortast väntetid för tillfället.

Ju kallare väder, desto mer populärt är det att beställa

Vi skickar värmepumpen till installatören, som i sin tur ringer upp dig för att boka in en tid som passar er båda. Vi räknar med en generell väntetid på installation om cirka 2-5 veckor. (Ju kallare väder, desto populärare är det att beställa!)

Vad som ingår är standardiserat

På installationsdagen tar installatören med sig din värmepump, som han har fått skickad till sig. Du behöver alltså bara vara hemma och ta emot vid själva installationstillfället!

Illustrationen visar hur din luft-luftvärmepump installeras vid Standardinstallation. Det är dock av yttersta vikt att du läser vidare under illustrationen. Där finns en exakt specifikationen på vad som ingår i form av arbete och material!

Polarpumpens standardinstallation av luft-luft

Specifikation

Arbete

Utedelens placering meter från marknivå max 1,5 Innedelens placering cm från innertak minst 5-10, beroende på modell   meter från golv max 3 Håltagning(/ar) (per innedel) trä, tegel (ej bränt) eller leca 1 (max tjocklek: 30 cm)3   betong, eternit, puts eller timmer Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma Igångsättning för test av värmepump   Ja Instruktion till kund om handhavande   Ja Grovstädning Ja Elinstallation / Eldragning   Nej,
Jordat uttag behövs i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen4 Tätning av väggenomförning   Ja, med Latexfog Ersättning för fasadskador   Nej Montering av tillbehör, så som värmepumpstak och -skydd   Nej Bortforsling av emballage   Nej Installation på plats utan farbar väg   Se fotnot 5 Nedmontering av befintlig luft-luftvärmepump   Ja, om den fungerar (kyldrift), sitter på den plats där den nya ska installeras (både utedel och innedel) och samma installationsmaterial kan användas (ej kopparrör).
Mot kostnad, om den är trasig och/eller sitter på annan plats än där den nya ska installeras. - Gör tillval ovan. Bortforsling av nedmonterad luft-luftvärmepump Nej

Material

Rörlängd(/-er) (per innedel) meter 4 (Behov av ytterligare material kan lösas av montören mot en extra kostnad) Täckanal(/-er) (per innedel) m 4 Väggkonsol för utomhusdel Ja Vibrationsdämpare st 4

ROT-avdrag

Polarpumpen behöver:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning

Att tänka på:

 • Du måste vara skriven som ägare av fastigheten senast vid betalningsdatum
 • Huset måste vara äldre än 5 år
 • Hur stor del av skatteavdraget har du utnyttjat?

"Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat" Läs mer om ROT-avdrag här!

OBS!

*Finns det inte något uttag så kopplas värmepumpen in via kunds förlängningskabel.

** "Icke farbar väg" = Påtvingade stopp, såsom ex. båt, för att komma fram till tomten med hantverkarens egen bil.

Tillstånd: Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

Detta ingår om du köper Standard-installation. Klicka här!

Tillbehör

Tillbehör för Daikin Ururu Sarara

Monteringstillbehör

Markstativ

Markstativ

 • Passar alla våra luft-luft värmepumpar!
...

690 kr

I lager

Värmepumpstak

Värmepumpstak

 • Tillverkad i pulverlackerad galvaniserad plåt
...

1190 kr 890 kr

I Lager

Värmepumpsskydd

Värmepumpsskydd

 • Skyddar din värmepump
 • Testad av Sveriges Tekniska...

1490 kr

I Lager

Dräneringstråg Pancake 2 m

Dräneringstråg Pancake 2 m

 • Samlar upp allt kondensvatten
 • Smidigt...

1890 kr

I Lager

Värmepumpsskydd Vitt

Värmepumpsskydd Vitt

 • Skyddar din värmepump
 • Redan målat i vitt
 • Testad av...

1990 kr

I Lager

Airpatrol WiFi

Airpatrol WiFi

 • App- och WiFi-styrning för din värmepump
 • Passar alla...

1999 kr

I Lager

Fjärrstyrning

Climatech

Fjärrstyrning Climatech

 • Fjärrstyrning för luftvärmepump
 • För alla...

2995 kr 1995 kr

I Lager

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag - fredag 8-17

Andra som har tittat på produkten har också tittat på

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...