Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Montera solceller

Det finns mycket att tänka på när man ska montera solceller. Allt från hur man ska placera sina solceller på taket och vilket väderstreck de ska riktas mot, till hur man gör för att dimensionera sin anläggning rätt. Beroende på hur man gör med monteringen av solcellerna ger solpanelerna olika bra effekt, därför är det bra att ta reda på så mycket information som möjligt innan det är dags för montering.

Montera solceller på olika tak

Det finns en uppsjö av olika takmaterial och typer av tak, som alla påverkar monteringen av solceller på olika sätt. Därför behövs monteringsmaterial som är speciellt anpassade efter just den monteringen som ska utföras.

Läs mer om hur ditt tak påverkar monteringen av solceller: Montera solceller på olika tak

Placering av solceller

Hur du väljer rätt placering på taket att montera solcellerna på beror på olika omständigheter. Som exempelvis hur stor lutning det är på taket, hur många vinklar taket har, vilken typ av tak som finns och storleken på taket. Dessa är alla avgörande faktorer för hur effektiv solcellsanläggningen kommer att vara.

Läs mer om att hitta rätt placering för att montera dina solceller här: Placera dina solceller rätt

Välja rätt dimensionering

För att få ut så mycket som möjligt av sina solpaneler är det viktigt att dimensionera storleken på solcellsanläggningen på rätt sätt. För att kunna dimensionera sin anläggning rätt behöver du beräkna vilken förbrukning som finns i dagsläget, vilket behov som finns och hur stor takyta som finns tillgänglig att ha anläggningen på.

Vilket väderstreck

Vilka väderstreck taket riktar sig mot är en stor avgörande faktor när du ska montera solceller. Söderläge är det mest optimala, men det går naturligtvis även bra att montera dina solcellspaneler mot andra väderstreck. Man kan dessutom dela upp anläggningen på flera olika tak, ifall du exempelvis har ett attefallshus på tomten.

Läs mer om att hitta rätt väderstreck för att montera dina solceller här: Rätt väderstreck för dina solceller

Installation av solceller

När man ska installera solceller finns det några saker som är viktiga att man har koll på. Då solcellspanelerna både ska generera el och kopplas ihop med elcentralen i villan, bör detta hanteras av en erfaren installatör med el-behörighet.

Läs mer om hur man installerar solceller här: Installera solceller

Köper du din solcellsinstallation genom oss tar vi hand om både montering och installation. Läs mer om våra installationer av solceller här: Installera solceller