Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Så fungerar det nya skatteavdraget
15 % direkt vid köp!
Här beställer du

Rotavdrag eller solcellsbidrag för solceller

Från och med 1 januari 2021 kan du få avdrag på 15 % på kostnader för material och installation av solceller. Det nya avdraget för grön teknik syftar till att motivera fler hushåll till att investera i grön energi och ersätter det tidigare begränsade solcellsstödet.

Beställ solceller med installation av oss och få 15 % avdrag på hela summan direkt vid köp

Så fungerar det nya skatteavdraget för solceller

För att du ska vara berättigad för skatteavdraget behöver du ha köpt och installerat dina solceller efter 1 januari 2021. Avdraget sköts av företaget vid fakturering och gäller därmed direkt vid köp. Du kan som mest få avdrag på 50 000 kr per person och år. Hur stort avdrag du kan få beror på om du har gjort andra avdrag under samma år och kräver att du betalat in tillräckligt mycket skatt under det gångna året. Följande villkor gäller för att du ska kunna ta del av det nya solcellsstödet:

 • Installationen får enbart avse den aktuella bostaden och måste vara gjord i ditt eller din förälders hushåll. Med hushåll avses:
  1. Ett småhus eller en ägarlägenhet som ägs av dig
  2. En lägenhet som upplåtits med bostadsrätt och som innehas av dig
  3. En byggnad under uppförande som ägs av dig och som när den är uppförd ska vara ett småhus eller en ägarlägenhet
 • Installationen ska vara utförd och betald efter 1 januari 2021
 • I det fall du inte köper materialet av det företag som utför installationen kan du enbart få avdrag för installationsarbetet

» Läs mer om det nya gröna skatteavdraget

Fördelar med det nya solcellsstödet

Skattelättnaden på 15 % dras av direkt vid faktureringen och underlättar för dig som konsument som inte längre behöver ansöka om att få avdrag. Det innebär att du betalar mindre redan vid köp och slipper ansöka om bidrag i efterhand. Det tidigare solcellsstödet innebar en begränsad summa varje år, och medförde att vissa konsumenter inte kunde ansöka om avdrag ifall bidraget tog slut. Från 1 januari 2021 är du nu garanterad ett avdrag så länge du uppfyller kraven.