Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Montering av solpaneler på olika tak
Placering och väderstreck
Dimensionering av solceller

Montera solceller

Funderar du på att montera solceller? Då kanske du upplever att det är mycket du borde få koll på. Allt från hur man ska placera sina solceller på taket och vilket väderstreck de ska riktas mot, till hur man gör för att dimensionera sin anläggning rätt. Vill du så hjälper vi dig självklart med alla steg, men här kan du läsa på för att få lite bättre koll själv.

Installation solceller
Vill du ha hjälp med solcells-installation? Våra certifierade installatörer hjälper dig gärna med installation av solenergi på just ditt tak.

Varför ska man fundera över med monteringen?

Beroende på hur man gör med monteringen av solcellerna ger solpanelerna olika bra effekt, därför är det bra att ta reda på så mycket information som möjligt innan det är dags för montering.

Spelar typ av tak någon roll när man monterar solceller?

Det finns en uppsjö av olika takmaterial och typer av tak. Detta påverkar monteringen av solceller. Det behövs monteringsmaterial som är speciellt anpassade efter just det tak som monteringen som ska utföras på.

Läs mer om hur ditt tak påverkar monteringen av solceller:

» Montera solceller på olika tak

Är placeringen av solceller avgörande?

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när det kommer till rätt placering av solceller, exempelvis hur stor lutning det är på taket, hur många vinklar taket har, vilken typ av tak som finns och storleken på taket. Dessa är alla avgörande faktorer för hur effektiv solcellsanläggningen kommer att vara.

Läs mer om att hitta rätt placering för att montera dina solceller här:

» Placera dina solceller rätt

Hur välja man rätt dimensionering på solceller?

För att få ut så mycket som möjligt av sina solpaneler är det viktigt att dimensionera storleken på solcellsanläggningen på rätt sätt. För att kunna dimensionera sin anläggning rätt behöver du ta reda på vilken elförbrukning hushållet har, vilket behov som finns och hur stor takyta som finns tillgänglig att ha anläggningen på.

I vilket väderstreck ska man montera sina solceller?

Vilka väderstreck taket riktar sig mot är en avgörande faktor, när du ska montera solceller. Söderläge är det optimala, men det går bra att montera dina solcellspaneler mot andra väderstreck och få en god effekt. Man kan dessutom dela upp anläggningen på flera olika tak, ifall du exempelvis har ett attefallshus på tomten.

Läs mer om att hitta rätt väderstreck för att montera dina solceller här:

» Rätt väderstreck för dina solceller

Installation av solceller - Vad ska man tänka på?

När man ska installera solceller finns det några saker som är viktiga att man har koll på. Då solcellspanelerna både ska generera el och kopplas ihop med elcentralen i villan, bör detta hanteras av en erfaren installatör med el-behörighet. Om du väljer att anlita oss för montering och installation av din solceller, kan du känna dig trygg med att du får kompetenta installatörer med rätt certifieringar.

Läs mer:

» Köpa installation av solceller