Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Lyfco PF030 Monoblock 12,3 kW

lvl-pf-30-m-p
lvl-pf-30-m-p

Lyfco PF030 Monoblock 12,3 kW

Artikelnummer: lvl-pf-30-m-p
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
 • Värmer upp till 180m²
 • Endast utedel
 • Anpassad för kallt klimat

55990 kr

Från 665 kr/månad

Beskrivning
Detaljer

Lyfco PF030 Monoblock Luft-vattenvärmepump

Söker du en värmepump som bibehåller en energisnål drift även vid låga temperaturer? Då är en luft-vattenvärmepump från Lyfco ett bra val. Lyfco PF030 är en mycket kraftfull värmepump, som är särskilt anpassad för kalla klimat. Denna värmepump passar utmärkt för villor upp till 180m².

Energieffektiv luft-vattenvärmepump

PF030 Monoblock kan hjälpa dig att spara upp till 75 % av dina energikostnader, tack vare dess höga energieffektivitet. COP-värdet på upp till 5,08 (vid 7°C utomhusluft) ligger i samma klass som betydligt dyrare modeller. Detta värde innebär att den genererar upp till 5 gånger mer energi än den förbrukar. COP-värdet ligger dessutom på 2,70 vid så låga temperaturer som -15°.

Kraftfulla luft-vattenvärmepumpar från Lyfco

Lyfco PF030 Monoblock 12,3 kW är utrustad med ett flertal funktioner som gör den särskilt anpassad för Sveriges hårda och kalla klimat. Den bibehåller sin värmekapacitet ner till - 25°C och när temperaturen sjunker under -25°C stänger pumpen av sig automatiskt och startar sedan när temperaturen har stigit igen. I tråget finns även en värmekabel installerad för att minska risken för isbildning under riktigt kalla dagar.

Högkvalitativ Emerson kompressor för effektiv prestanda

I hjärtat av värmepumpen finns EVI kompressorn, pumpens allra viktigaste del. För att generera energieffektiv värme till ditt hus behöver kompressorn kunna bibehålla en hög prestanda när temperaturerna utomhus sjunker. Denna luft-vattenvärmepump är utrustad med en mycket kraftfull och högkvalitativ EVI kompressor för bästa möjliga effekt. Framtagen av amerikanska Emerson Copeland, som är en ledande tillverkare av kompressorer.

Komplettera befintlig anläggning

Lyfco PF030 Monoblock kan användas till att värma upp varmvatten i exempelvis en ackumulatortank, eller i radiatorer med vattenburen värme. Du kan också komplettera den med ditt befintliga värmesystem som behöver ytterligare värmeeffekt. Välj själv om du vill installera PF030 som en primär värmekälla och ha din din olje-/ved-/pellets-/elpanna som komplement vid extra kalla dagar.

Enkel användning med LCD-display

För att underlätta användningen av din luft-vattenvärmepump är Lyfco 12,3 kW monoblock utrustad med en kontrollpanel i form av en LCD-display som du enkelt monterar inomhus. Displayen underlättar användningen och gör det enkelt för dig att styra din värmepump.

Monoblockmodell som underlättar installation

Lyfco PF030 12,3 kW monoblock har endast en utedel. Det innebär att du inte behöver ta hjälp av en certifierad kyltekniker vid installation vilket gör instsallationen billigare och enklare att genomföra.

Fördelar med Lyfco PF030 12,3 kW Monoblock

 • Högt COP-värde vid låga utomhustemperaturer
 • Värmekapacitet ner till -25 °C
 • Mycket tystgående
 • Energiklass A+
 • Enkel användning & installation
 • LCD-display
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 1 års garanti. 5 års fabriksgaranti på kompressorn.
Märke Lyfco
Produkttyp Luft-vattenvärmepump
Värme    
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 12.3
Kapacitet (Nom.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 8
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast) Mellan dessa utomhustemperaturer kan värmepumpen producera värme med värmepumpsteknik.
°C - 25 / 43
Energimärkning värme Produktens Energimärkning vid uppvärmning. Energimärkning hjälper dig att välja energisnåla produkter.
Läs mer
SCOP (35/55°C) SCOP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar, sett över en hel säsong i den mellersta zonen. Vid framledningstemperatur 35 respektive 55 °C
Läs mer
3.26
COP (+7°C ute, +35°C utgående vatten) COP-värdet visar hur mycket mer energi värmepumpen ger mot vad den förbrukar. +7°C ute och +35°C i framledning är standardvärdet för luft-vattenvärmepumpar.
Läs mer
4.32
Vatten till värmesystemet    
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur
°C 55 / -
Utomhusdel    
Modell PF030 Monoblock
Vikt kg 120
Dimensioner höjd mm 1260
Dimensioner bredd mm 1100
Dimensioner djup mm 490
Ljudtrycksnivå dB(a) 55
Inomhusdel    
Modell PF030 Monoblock
Extra information Scrollkompressor
El    
Strömförsörjning utedel Ø, V, Hz 3- fas, 400, 50
Strömförbrukning utedel (Max. / Nom.) A 7,2 / 5,5
Rekommenderad säkring utedel A 12
Elpatron Värmepumpens elpatron hjälper till med uppvärmningen, om värmepumpstekniken inte räcker till.
kW Nej
Extra information el Kan automatiskt styra extern elpatron
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R407C
Installation

Standard-installation luft-vattenvärmepump monoblock

Polarpumpen installerar olika sorters värmepumpar i stora delar av Sverige och vi är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp. Därför har vi valt ut installatörer som är professionella och gör fina arbeten. Självklart är de ackrediterade och certifierade enligt svensk standard.

Här hittar du information om vår installation av luft-vattenvärmepump monoblock. Se till att du har koll på vad som ingår i installationen och vilket ansvar du själv har som kund.

Vad ingår i installationen?

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören följer här vad som ingår i en installation av monoblock:

 • Inkoppling mot befintligt vattenburet värmesystem.
 • Håltagning i lätt forcerat väggmaterial (se teknisk specifikation nedan för deltajer).
 • Installation av avtappningsventiler för att möjliggöra tömning av värmepumpen vid strömavbrott.
 • Installation av termisk ventil för att förhindra för varmt vatten att passera genom värmepumpen.
 • Driftsättning för funktionstest.
 • Grovstädning av installationsplats.

Förutsättningar för installationen

 • En elektriker skall vara på plats vid installationstillfället.
 • Värmepumpen skall vara placerad i nära anslutning till installationsplatsen.
 • Det skall finnas ett hårt och plant underlag för utomhusdelen, exempelvis ett gjutet fundament eller betongplattor.
 • Det skall finnas fungerande avstängningsventiler till husets värmesystem.
 • Du skall vara behjälplig om installatör behöver bärhjälp.
 • Installationsplats skall vara städad och fri från lösa föremål.
 • Installatören ska kunna nå installationsplatsen i egen bil. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.
 • Om en eller fler förutsättningar ej är uppfyllda och leder till utebliven installation debiteras du som kund 2000 kr i form av en “bomkörningsavgift”.

Vem installerar min värmepump?

För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer. Vi lägger ut arbetet på den som för tillfället har kortast väntetid. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer att installera just din monoblock. Efter lagd order inväntar du kontakt från utsedd installatör, för inbokning av en tid som passar er båda.

Vad innebär monoblock-installation?

Vår installation är utformad för att passa alla vattenburna värmesystem i svenska hem. En monoblock passar om du har ett uppvärmningssystem där du eldar med ved, olja eller pellets, alternativt värmer huset med enbart elpatron. Eftersom vi installerar en termisk ventil kan du lita på att systemen passar ihop.

ROT-avdrag

När du köper installationen väljer du installation med eller utan rotavdrag. Om du köper en installation med rotavdrag, betalar du ett lägre pris från början. Vi på Polarpumpen står för kontakten med Skatteverket och du måste därför informera oss om:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning
OBS: Det personnummer som rotavdraget ska göras för, måste även stå som ägare på fastigheten.

Bor du i en bostadsrätt måste du även informera oss om:

 • Bostadsrättsföreningens organisationsnummer
 • Ditt lägenhetsnummer

Du som kund ansvarar för att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag. Om Skatteverket inte beviljar hela rotavdraget, har vi rätt att efterfakturera motsvarande belopp.

Klicka här för mer information om rotavdrag.

Teknisk specifikation

Allmänt

Rotavdrag   Du köper antingen en installation med eller utan rotavdrag. För ROT-avdrag behöver Polarpumpen AB ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Bor du bostadsrätt behövs även bostadsrättsföreningens organisationsnummer och ditt lägenhetsnummer. Om Skatteverket inte beviljar hela den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat.
Tillstånd   Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns. Polarpumpen AB förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen AB alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.
Installation på plats utan farbar väg   Kund står för eventuella avgifter för parkering och färja. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.

Arbete

Håltagning - tjocklek vägg (max)1 cm 30
Håltagning material: lättbetong, trä, mexitegel, leca   Ja
Håltagning material: betong, eternit, puts, bränt tegel, timmer.   Nej.
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma
Rördragning mellan monoblock och inkopplingspunkter (max) m 5
Inkoppling mot värmesystem st 2
Eventuellt kapning av befintliga rör   Ja
Elinstallation   Nej
Tätning av väggenomföring   Ja
Driftsättning och test av värmepump   Ja
Tätning av väggenomföring   Ja
Grovstädning av installationsplats   Ja
Bortforsling av emballage   Nej

Material

Rörlängd m 5
Täckkanaler och kanaldelar m 5
Avluftningsventil st 1
Påfyllningsventil st 1
Termisk ventil st 1
Avtappningsventil st 1
Markstativ st 1

Förberedelser för kund

Plocka undan på installationsplats   Kunds ansvar
Ev. skotta på installationsplats   Kunds ansvar
Ta emot leverans av luft-vattenvärmepump   Kunds ansvar
Placera den nya luft-vattenvärmepump i nära anslutning till installationsplatsen   Kunds ansvar
Beredning av mark för markstativ Storlek 120x80 cm
  Yta framför pump (min) 5 meter
  Yta bakom pump (min) 30 cm
Skydda golvyta   Kunds ansvar

Fotnoter

1. Du som kund ansvarar för att informera installatör, innan installationstillfället, om din vägg är tjockare än angivet mått. Polarpumpen AB står ej för eventuellt tillkommande avgifter vid extra håltagning.

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag–fredag 08.00–17.00
Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas till tomtgräns inför installation.

Utan installation: Produkten skickas till tomtgräns.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Vid avvikande leverans, anges status under köpknappen.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på