Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Förberedelser inför bergvärmeinstallation

Inför installationen är det en tid av förberedelser för både dig och installatören. Nedan sammanfattar vi några av de förberedelserna, som kan vara ditt ansvar. Installatören ser till att beställa bergvärmepumpen och annat material, så att allt som behövs finns tillgängligt vid installationen.

Ansökan om tillstånd

Innan bergvärmepumpen kan installeras måste din ansökan om tillstånd ha beviljats. I samband med hembesöket får du hjälp att fylla i din ansökan, men det är du som skickar in ansökan och det är hem till dig beslutet skickas. Ansöker du i god tid, brukar det inte vara några problem, men ibland kan det dra ut på tiden. Du har alltså ansvarar för att du faktiskt har ett tillstånd innan installationen.

Ansöka om tillstånd för bergvärme

Nedmontering och bortforsling

Ofta byter man ut en gammal panna mot en ny bergvärmepump. Du ska se till att den gamla pannan demonteras och forslas bort innan installationen. Vattenrören ska pluggas mellan demontering och installation av den nya värmekällan. Vi kan även hjälpa dig med detta, mot en extra kostnad.

Ta emot leverans

Bergvärmepumpen kommer direkt hem till dig. Ibland lyckas man tajma installationen och leveransen, men ofta är det du som måste se till att vara hemma vid leveranstillfället.

Bära in

Leveransen sker till din tomt. Du ansvarar för att få bergvärmepumpen till rätt plats. Räkna också med att hjälpa till att bära vid installationen.

Elektriker

Elektriker ingår inte vid installationen, om inte detta särskilt avtalats. Det är inte alltid det behövs en elektirker vid installationen. Det beror på vilka förutsättningar som fanns i huset från början. Det är viktigt att du kontaktar en kunnig elektriker om uppgradering krävs.

Städa

Naturligtvis måste det vara enkelt för installatören att ta sig fram. Du bör städa undan ordentligt och flytta eventuella möbler eller förmål, som kan vara i vägen vid installationen. Detta gäller både i trädgården och inomhus.

Behöver du hjälp?

Naturligtvis hjälper vid dig gärna även med ovanstående moment, trots att de inte ingår i en vanlig installation. Förklara vid hembesöket eller offertförfrågan vad du önskar att få hjälp med, så ser vi till att du får all den hjälp du behöver, mot en extra kostnad.