Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Nyinstallera bergvärme

Här har vi samlat information gällande nyinstallation av bergvärme. Lär dig allt du behöver veta om tillstånd och borrning av bergvärme, dimensionering, vilken värmepump du ska välja samt vilka kostnader och besparingar du kan förvänta dig. Ta hjälp av snabbguiden nedan eller kontakta våra säljare, så hjälper dem dig med allt det krångliga.

Hur vet jag om bergvärme är rätt val?

Bergvärme är ett fantastiskt värmesystem. Det är mycket effektivt, lättskött och passar i de flesta fall mycket bra, men ibland kan omständigheterna göra att det är idé att överväga något annat.

Läs mer om att välja bergvärme:

Hur går det till att skaffa bergvärme?

För att göra det enkelt har vi satt ihop en steg-för-steg guide med alla steg på vägen fram tills att du har en egen bergvärmeanläggning på plats. De viktigaste stegen för dig att tänka på är att skaffa tillstånd och skapa en borrplan.

Vilken bergvärmepump ska jag välja vid nyinstallation?

Vid nyinstallation av bergvärme anpassas energibrunnen utefter dimensioneringen på din bergvärmepump. Vidare är det viktigt att du tar hänsyn till hur mycket värme just ditt hus behöver när du väljer din bergvärmepump. Olika hus och uppvärmningssystem ställer olika krav.

Läs mer om att välja bergvärmepump för nyinstallation:

Inför nyinstallation av bergvärme

Innan du kan installera din nya bergvärmepump behöver du ansöka om tillstånd från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Ansökan inkluderar att utforma en borrplan, som du även skickar in till oss för att vi på bästa sätt ska kunna förbereda borrningen av din nya energibrunn.

Läs mer om nyinstallation av bergvärme: