Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Välja frånluftsvärmepump

Valet av frånluftsvärmepump beror främst på storleken på ditt hus, ditt värmebehov och hur mycket varmvatten du vill ha. Vidare finns det många olika modeller som erbjuder olika funktioner och tillbehör som kan underlätta din uppvärmning.

Till frånluftsvärmepumpar

Storlek och dimensionering

Hur stort ditt hus är samt hur mycket varmvatten ni gör av med påverkar vilken värmepump du bör välja. Idag finns det många effektiva frånluftsvärmepumpar som även passar bra för större villor på 200 kvadratmeter eller mer. Med inverterstyrning får du en mer effektiv uppvärmning eftersom värmepumpen anpassar sig efter ditt värmebehov och aldrig jobbar mer än nödvändigt.

Energiklass och besparing

Är det viktigt med en extra hög besparing för dig är det viktigt att du kollar på värmepumpens SCOP-värde. SCOP-värdet indikerar hur mycket mer energi en värmepump ger i jämförelse med vad den förbrukar. Ju högre SCOP-värde desto bättre energibesparing. Ett högre SCOP-värde ger dessutom värmepumpen en högre energiklass för att indikera dess energieffektivitet. Kolla därför efter energimärkningar i de högre klasserna samt på SCOP-värdet om du är ute efter höga besparingar.

Extra funktioner och tillbehör

Kanske vill du att din frånluftsvärmepump ska ha internetuppkoppling, så att du kan styra den när du inte är hemma? Eller är det extra noga med särskilt god användarvänlighet? Ta reda på vilka funktioner som är viktiga för dig innan du väljer din frånluftsvärmepump så att du blir nöjd med ditt inköp. Osäker på vad du vill ha? Vi hjälper dig gärna på 0770-777600 eller via mail och skräddarsyr en lösning som passar för dig.