Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Vad är ett frånluftsaggregat?
Då ska du välja ett frånluftsaggregat framför en frånluftsvärmepump

När passar ett frånluftsaggregat bättre än en frånluftsvärmepump

Står du inför valet att köpa en frånluftsvärmepump, eller har du en befintlig som du behöver byta ut, och funderar över vilken frånluftsvärmepump du ska välja? En frånluftsvärmepump värmer upp ditt hus och vatten samtidigt som din ventilation förbättras. Det finns dock andra, mer energisnåla, alternativ som ger dig värme för låga omkostnader samtidigt som din ventilation förbättras.

I många fall finns det fördelar med att istället välja en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump tillsammans med ett frånluftsaggregat om du eftersträvar en hög energibesparing och förbättrad ventilation.

Vad är ett frånluftsaggregat?

Ett frånluftsaggregat är i princip samma sak som en frånluftsfäkt som suger ut luften i ditt hem med hjälp av en fläkt. Frånluftsaggregatet ökar på så sätt din frånluftsventilation och ser till så att huset har ett tillräckligt luftflöde vilket skapar en bättre inomhusmiljö.

Tillsammans med en kompressorstyrd värmepump som en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump, hjälper frånluftsaggregatet således till med att skapa en hållbar ventilation i byggnader där det krävs kontrollerad frånluftsventilation samtidigt som du får energieffektiv värme till huset.

Då passar det med ett frånluftsaggregat istället för en frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump har generellt störst energieffektivitet när ditt värmebehov inte är så stort. För hushåll med högt värmebehov är en frånluftsvärmepump därför sällan det bästa alternativet och då kan en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump med ett kompletterande frånluftsaggregat vara ett mer passande val i hus med mekanisk frånluftsventilation samtidigt som du söker energieffektiv uppvärmning av ditt hus och ditt varmvatten.

» Till frånluftsaggregat

Välj rätt frånluftsvärmepump för ditt hus