Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
De bästa frånluftsvärmepumparna
Bäst vid nybyggnation
Bäst vid utbyte

De bästa frånluftsvärmepumparna

En frånluftsvärmepump tar värmeenergi från din uppvärmda inomhusluft och använder den till att värma ditt vattenburna uppvärmningssystem som golvvärme, varmvatten och element. Med en frånluftsvärmepump får du en energisnål värmekälla med lång livslängd, som värmer upp ditt hus och vatten samtidigt som din ventilation förbättras.

Testresultat

Vilken frånluftsvärmepump är bäst i test? Vi har svaret! Tre populära frånluftsvärmepumpar från marknadsledande tillverkare har synats och jämförts i Polarpumpens årliga värmepumpstest. Jämför de mest populära frånluftsvärmepumparna på marknaden och ta reda på vilken som ger dig mest effekt för pengarna och bäst energibesparing innan du gör ditt val.

Bäst i test vid utbyte  - BOSCH COMPRESS 3800I EW9

Totalt fick Bosch Compress 3800I EW9 ett betyg på 7,6 av 10 möjliga. Compress 3800I EW9 är utrustad med den senaste tekniken från Bosch som ger frånluftsvärmepumpen en effektivare, smidigare och smartare drift än de tidigare modellerna. Driften anpassas efter ditt värme- och vattenbehov så att du slipper justera effekten manuellt.

Tack vare den långa livslängden och högkvalitativa och utbytbara komponenter är Bosch Compress 3800I EW9 en perfekt modell vid utbytesinstallation. Den 6 år långa totalgarantin är en annan stor fördel.

Specifikationer 

Faktor Poäng

Årsvärmefaktor / SCOP-värde

8
Kvadratmeter 7
Användarvänlighet 7
Energiklass 8
Pris (får du mycket för pengarna?) 7
Garantier 9
Storlek på innedel 7
Totalt värde 7,6

Läs mer och köp här:


Bäst i test vid nybyggnation 2022 - Nibe F730

Med ett totalvärde på 7,7 av 10 och högsta betyg i årsvärmefaktor och användarvänlighet blev Nibe F730 en frånluftsvärmepump med toppbetyg.

Energibesparande komponenter som den inverterstyrda kompressorn, en energisnål cirkulationspump och en lågenergifläkt gör modellen till ett perfekt val vid nybyggnation, när du är ute efter en så energisnål och hållbar värmekälla som möjligt.

Särskilt fokus har lagts på användarvänlighet och på att utveckla en så lättmanövrerad färgdisplay som möjligt. Menyerna är tydliga och lättolkade symboler gör det enkelt för dig att få kontroll över och ändra dina inställningar. För extra överblick och kontroll kan du använda dig av internetstyrningen vars baspaket ingår vid köp.

Specifikationer 

Faktor Poäng

Årsvärmefaktor / SCOP-värde

10
Kvadratmeter 7
Användarvänlighet 10
Energiklass 8
Pris (får du mycket för pengarna?) 7
Garantier 5
Storlek på innedel 7
Totalt värde 7,7

Läs mer och köp här:


Bra val 2022 - Nibe F370

Nibe F370 fick ett totalbetyg på 6,7 av 10 möjliga. Modellens något äldre teknik, med en lägre årsvärmefaktor och energiklass som resultat påverkade testresultatet och gav Nibe F370 ett lägre betyg i genomsnitt.

Högst betyg fick Nibe F370 i användarvänlighet, vilket beror på Nibes välutvecklade färgdisplay med tydliga menyer och symboler som underlättar din användning. Dessutom ingår internetstyrning som standard, med ett baspaket som går att uppgradera mot extra avgift.

Specifikationer 

Faktor Poäng

Årsvärmefaktor / SCOP-värde

6
Kvadratmeter 7
Användarvänlighet 10
Energiklass 5
Pris (får du mycket för pengarna?) 7
Garantier 5
Storlek på innedel 7
Totalt värde 6,7

Läs mer och köp här:

Så betygsatte vi frånluftsvärmepumparna

Polarpumpens expertpanel har mångårig erfarenhet och bred kunskap om vad som gör en frånluftsvärmepump till ett extra bra val. Vissa kriterier rankas som viktigare än andra, hit hör bland annat årsvärmefaktorn, effekt och pris.

Kriterier

Följande faktorer har jämförts i årets test av frånluftsvärmepumpar:

 • Årsvärmefaktor / SCOP-värde
 • Kvadratmeter
 • Användarvänlighet
 • Energiklass
 • Pris (får du mycket för pengarna?)
 • Garantier
 • Dimensioner / storlek

Värt att veta om Polarpumpens test

Testerna som Polarpumpen utför baseras alltid på teknisk data tillhandahållen oss av olika tillverkare. Inför varje test väljer vår expertpanel sedan ut de parametrar som anses vara särskilt viktiga, baserat på erfarenhet och tidigare kunders behov. Eftersom alla hushåll är olika och så även behoven, är det dock viktigt att du alltid kollar på de värden som har störst betydelse för dig.

Kanske bor du i sydligare breddgrader och har ett lägre behov av en hög effekt vid låga utomhustemperaturer? Eller så ställer utrymmet du har ett större krav på värmepumpens dimensioner och storlek. En värmepump som får höga poäng i vårt test kanske ändå inte är det mest passande alternativet för dig, och tvärtom. Vid osäkerheter kring hur du ska tänka kring ditt val av värmepump rekommenderar vi därför att du kontaktar någon av våra säljare för att få hjälp med att hitta den värmepump som är bäst för just dina förutsättningar.

Polarpumpens expertpanel

Polarpumpens testpanel består av 3 produkt- och teknikexperter som tillsammans besitter lång erfarenhet och bred kompetens inom branschen.

Gustaf

Gustaf har jobbat med värmepumpar i över 10 år och är i dagsläget produktchef på Polarpumpen. Som produktchef arbetar Gustaf med kunden i fokus, och letar ständigt nya produkter som ska se till att konsumenter i Norden ska få marknadens bästa erbjudanden.

Erik

Erik är Polarpumpens säljchef och har lång erfarenhet av kundorienterat arbete. Tack vare sin långa erfarenhet och dagliga kontakt med Polarpumpens kunder vet Erik vad som är viktigast ur kundens perspektiv när det kommer till köp av värmepumpar och andra värmelösningar till hemmet.

Tomas

Tomas jobbar som teknisk expert på Polarpumpen. Genom daglig kontakt med kunder har Tomas mycket erfarenhet av de fel som kan uppstå och besitter därmed god insikt i vad som avgör om en värmepump håller hög kvalitet. Hans kompetens bidrar till att öka medvetenheten kring vilka värmepumpar som håller hög standard ur såväl branschens som kundens perspektiv.

Välj rätt frånluftsvärmepump för ditt hus