Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Energiförbrukning med tappvatten
Hur mycket energi förbrukar en varmvattenberedare?
Hur kan jag få ner energiförbrukningen?

Energiförbrukning för tappvatten

Är du också en av dem som tagit ditt varmvatten i kranen eller i karet för givet? Kanske inte längre. Ta reda på hur mycket energi det tar att värma ditt tappvatten här.

Energiförbrukning med tappvatten

Generellt går ungefär 16-20 % av ett hushålls energiförbrukning till uppvärmning av tappvatten. Genom att bereda varmvatten på ett mer energisnålt sätt finns det därför en hel del pengar att spara.

» Mer om tappvatten

Hur mycket energi förbrukar en varmvattenberedare?

En varmvattenberedare förbrukar generellt mellan 3500 och 7000 kwh/år. Exakt hur mycket energi som förbrukas beror på hur stor varmvattenberedare man har och hur mycket varmvatten man använder. Ofta använder en större familj mer vatten än en mindre och om man använder badkar och tar långa duschar ökar energiförbrukningen snabbt.

» Mer om varmvattenberedare

Hur kan jag få ner energiförbrukningen?

Det bästa sättet att få ner energiförbrukningen är att använda annan teknik än direktverkade el. Om du värmer upp tappvatten med en separat enhet, finns smarta värmepumpsberedare, som gör precis samma sak men med energisparande värmepumpsteknik. Energibesparingen ligger ofta på uppåt 70 %.

Därför ska du välja värmepumpsberedare
Lär dig mer om skillnaden i att värma upp tappvatten med värmepumpsteknik. Så mycket kan du spara!

Har du däremot ett vattenburet värmesystem i huset finns oftast möjlighet att komplettera uppvärmning av hus och tappvatten med exempelvis en luft-vattenvärmepump.

I övrigt handlar det om att se hur man kan använda så lite varmvatten som möjligt. Duscha snabbt. Diska inte under rinnande vatten.