Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Kan man ha golvvärme ovanför en krypgrund eller torpargrund?
Att tänka på golvvärme och krypgrund
El-golvvärme eller vattenburen golvvärme?

Golvvärme och krypgrund eller torpargrund

Har du krypgrund eller torpargrund och funderar på att installera golvvärme under golvet ovanför? Vi får igenom vad du ska tänka på och hur det fungerar.

Kan man ha golvvärme ovanför en krypgrund eller torpargrund?

Ja, det kan man, men det är viktigt att man funderar över isolering och fukt. Tänk också på hur mycket golvvärmen och eventuell extra isolering bygger på höjden. 

» Hur mycket bygger golvvärme på höjden?

Att tänka på golvvärme och krypgrund

En stor fråga är hur mycket isolering det behövs; man brukar säga minst 250 mm. Även om spillvärme kan gynna krypgrunden, är det inte heller lönsamt att värma upp krypgrunden. Dina uppvärmningskostnader kan öka markant om krypgrunden får mycket utav värmen. Det är alltid bra att rådgöra med en expert, innan du bestämmer dig för om och hur du ska installera golvvärme ovanför en krypgrund.

Det kan också bli problem med fuktvandring i konstruktionen, om du inte är noga med att göra allt ordentligt. Ytterligare ett problem kan uppstå om du lägger extra isolering och krypgrunden därför får mindre spillvärme än tidigare. Säkerställ åtminstone att du har marktäckning i krypgrunden och överväg att installera en krygprundsavfuktare som aktiveras om fuktnivåerna blir för höga. På så vis kan du känna dig tryggare med att krypgrunden mår bra.

» Allt om fuktproblem i krypgrund - upptäck och åtgärda

Allt om krypgrund
Krypgrundens funktion, historia, vanliga problem och lösningar. Lär dig mer om hur du ska ta hand om din krypgrund.

El-golvvärme eller vattenburen golvvärme?

Ovanför en krypgrund eller torpargrund kan du välja antingen el-golvvärme eller vattenburen golvvärme. Har du direktverkande el som uppvärmningssystem är el-golvvärme oftast ett självklart val. Det är också vanligt att välja el-golvvärme om man bara vill värma upp en mindre yta. Annars fungerar det även bra med vattenburen golvvärme om du så önskar.

» El-golvvärme eller vattenburen golvvärme

Läs mer: