Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Kan man ha golvvärme på övervåningen?
El-golvvärme eller vattenburen golvvärme?

Golvvärme på övervåning

Vill du ha golvvärme på övervåningen? Vi går igenom vad du behöver tänka på och hur du går tillväga.

Kan man ha golvvärme på övervåningen?

Ja, det kan du absolut. Även om det är vanligare med golvvärme på nedervåning eller i källare (där man gjuter in i plattan), är golvvärme på övervåning också mycket vanligt och fungerar oftast mycket bra.

El-golvvärme eller vattenburen golvvärme?

Har man radiatorer på övervåningen, är det vanligt att man väljer el-golvvärme för mindre utrymmen, såsom ett badrum, eftersom installation av vattenburen golvvärme är mer omfattande.

Det finns dock system med spårskivor för golvvärme som ersätter de befintliga golvskivorna under golvet, så det går utmärkt att installera vattenburen golvvärme om man så önskar.

» El-golvvärme eller vattenburen golvvärme

Hur installerar man golvvärme på övervåningen?

Till stor del beror det på vilket system du väljer. I vissa fall kan man också installera ny golvvärme uppe på ett gammalt golv, men då bygger det lite mer på höjden. Annars tar man bort golvet.

El-golvvärme brukar monteras direkt på golvskivorna, men här finns några olika golvvärmesystem att välja på. I vissa fall spacklar man också för att få ett jämnt underlag.

Vattenburen golvvärme installeras oftast med hjälp av så kallade spårskivor. Dessa ersätter golvskivorna under golvet och där finns spår för vattenslingor eller vattenrör.

Läs mer: