Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Går det få rent vatten i lägenhet? Med rätt vattenrenare är det inget problem.
I artikeln...
Hur vet jag om jag har dåligt vatten hemma?
Hur väljer jag rätt vattenrenare för lägenhet?
Går det installera vattenrenare i lägenhet?

Vattenrening i lägenhet

Behövs vattenrening i lägenhet? Ja, för vem vill inte ha den absolut bästa kvaliteten på sitt dricksvatten? Ett eget vattenreningssystem gör jobbet.

I bostadshus med många boenden innebär också att mycket vatten går åt. Även om det kommunala vattnet renas flera gånger om, finns det forskning som vittnar om både läkemedelsrester och andra kemikalier i dricksvatten. Kvaliteten på svenskt dricksvatten är svajig och det är egentligen ingen som vet riktigt hur vattenledningarna ser ut och vad de faktiskt för med sig upp i dina kranar.

Genom att installera en vattenreningslösning i ditt boende så kan du vara säker på att disken skiner mer, att grönsakerna du sköljer och frukten du tvättar blir renare och att dricksvattnet är bättre och mer hälsosamt.

Vattenreningsprov för lägenhet

Gör ett vattenprov och skicka in till ett ackrediterat laboratorium för att få exakta svar på vad det är som behöver åtgärdas i ditt vatten. Det finns flera tester att välja bland, men många företag erbjuder olika paketlösningar som tar ett helhetsgrepp om ditt vatten. Titta alltid efter missfärgningar på dricksvattnet och klarheten i det, smaka på det för att känna om det smakar annorlunda. Undersök tvätt och disk, blir det missfärgningar eller avlagringar? Då kan det vara läge att testa ditt vatten.

Vilken vattenrenare ska jag välja?

För att vara absolut säker på att vattenkvaliteten i din lägenhet håller en hög standard och är friskt och gott, bör du installera en vattenrenare.

Vilken du bör välja beror delvis på svaret från ditt vattenprov. Vi rekommenderar alltid att göra ett vattenprov för att kunna bestämma vad för slags lösning som krävs till ditt hem. Välj alltid en vattenrenare med funktionsgaranti, vilken innebär att företaget köper tillbaka materialet om vattnet fortfarande inte skulle vara godtagbart efter installation. Väljer du det billigaste vattenreningssystemet kommer det sällan med någon funktionsgaranti.

Så går det till att installera vattenrenare i lägenhet

En komplett lösning perfekt för dig med mindre utrymme, men som ändå bryr dig om kvaliteten på ditt dricksvatten.

Att installera vattenrenare när du bor i lägenhet är mycket enkelt. Du fäster bara apparaten under diskbänken eller på kranen och kan sedan njuta av friskt vatten utan föroreningar. Det finns en rad olika vattenreningslösningar att använda sig av. Är du lite händig går det att ordna själv, men med hjälp av en rörmokare eller certifierad installatör vet du att det görs korrekt.