Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

De bästa värmepumparna enligt tester och märkningar

För att förenkla din jakt på den bästa värmepumpen för dig så har vi satt ihop en sammanställning av ett antal olika utmärkelser och certifieringar som olika värmepumpar har fått. För den som är ny på ämnet kan det kännas som att det finns en uppsjö av varianter av värmepumpar att välja mellan. Ibland kan det vara skönt att veta hur andra har upplevt den produkten man är i stånd att köpa.

Tester utförs på uppdrag av Energimyndigheten

Energimyndigheten utför titt som tätt tester av värmepumpar, fast än att det ska sägas att de hittills bara testat en bråkdel av alla luftvärmepumpar som finns på marknaden. Exempelvis Fujitsu LTCN och Toshiba Polar har kunnat visa möjlighet till stora besparingar i Energimyndighetens tester.

P-märkning hos SP

P-märkningen utfärdas av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) som kontinuerlig utför tester av luft-luftvärmepumpar på uppdrag av bland annat Energimyndighetens Testlab. Enligt Europeisk ISO standard (ISO – International Organization for Standardization) testar SP såväl värmepumpens kapacitet, effektivitet, ljudeffektnivå och funktioner, som kontroll av drift vid ett särskilt uteklimat. SP samarbetar även med European Heat Pump Association och deras EHPA-märkning. P-märkning av luft-luftvärmepumpar har blivit allt ovanligare och samtidigt har inte EHPA-märkningen tagit fart.

Testade värmepumpar som kan köpas hos Polarpumpen

Här nedan listar vi de av våra luft-luftvärmepumpar som vi rekommenderar. Följ länkarna till Energimyndigheten för att se testresultat för respektive (eller likvärdig) modell.

Toshiba Polar 25 Supreme

Toshiba Polar 25

  • Värmer 10m² - 160m²
  • Energiklass A+++
  • Underhållsvärme 5-13°C
A+++

1 12900 kr

Vi rekommenderar Toshiba Polar Supreme (Daiseikai 8)

Energiklass, värme: A+++ resp. A++ (RAS-25 resp. RAS-35)
Årsvärmefaktor (SCOP): 5,1 resp. 4,9 (RAS-25 resp. RAS-35)
Max. kapacitet värme (kW): 3,2 resp. 4,0 (RAS-25 resp. RAS-35)

Se testresultat för föregångaren Toshiba Polar 25 hos Energimyndigheten