Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Så väljer du rätt kapacitet
Vilka funktioner vill du ha?
Hur stor besparing vill du få?

Så väljer du rätt luftvärmepump efter dina behov

Funderar du över vilken luftvärmepump du ska välja? Ta hjälp av listan nedan eller klicka dig vidare till vår guide för att hitta den luftvärmepump som passar bäst för ditt hem. Självklart kan du även kontakta oss via telefon, gratis offert eller email så hjälper vi dig svara på alla dina frågor.

Läs mer om att välja luftvärmepump:

» 10 snabba svar om luftvärmepumpar

Välj rätt luftvärmepump med hjälp av vår översikt

Det finns många olika modeller av luftvärmepumpar. Gå igenom stegen i vår lista för att bättre förstå vilken typ av luftvärmepump som passar bäst för dig.

Vilken sorts luft-luftvärmepump passar mig?

Det första du bör fråga dig innan du gör ditt val är vad du vill att din luftvärmepump ska fylla för behov. Är du ute efter den allra bästa och mest effektiva lösningen? Eller söker du en billig och lite enklare luftvärmepump? Kanske är det viktigt att veta att din luftvärmepump är testad av andra och fått höga betyg? Det finns ingen universell lösning för alla eftersom allas behov och förutsättningar är olika, därför är det viktigt att du tänker på vad som är viktigast för dig. Om kvalitet är viktigt kan det vara en bra idé att ta del av tester, för att ta reda på vilka luftvärmepumpar som är bäst enligt experterna.

Här hittar du testade luftvärmepumpar som fått höga betyg och anses vara särskilt effektiva och bra:

Om du är osäker på vilken luftvärmepump som passar bäst för dina behov och förutsättningar är det alltid en bra idé att rådfråga en expert. Du kan använda vår guide för att få förslag på passande luftvärmepumpar, eller så kan du läsa mer i vår kunskapsbank och vilka luftvärmepumpar som passar vid olika behov.

Läs mer om behov och förutsättningar för luftvärmepumpar:

Hur kraftig luftvärmepump vill jag köpa?

Hur stor besparing vill du uppnå med din luftvärmepump? Hur stora ytor vill du att din luftvärmepump ska värma eller kyla? Båda dessa frågor är viktiga och bör fungera som utgångspunkt vid valet av luftvärmepump. Ju bättre dimensionerad och effektiv luftvärmepump du väljer, desto mer energi kommer du att spara. Det är alltid bra att utgå från storleken på ditt hus när du väljer din luftvärmepump.

Många gånger är det mer lönsamt att välja en luftvärmepump med en större uppvärmningsförmåga än vad man tror. Ett vanligt fel många gör är att man väljer luftvärmepump med hög energieffektivitet men för låg kapacitet. Resultatet blir att luftvärmepumpen inte kommer att täcka det totala värmebehovet, hur energieffektiv den än är.

Läs mer om vanliga misstag:

» 10 vanliga misstag vid köp av luftvärmepump

Hur viktigt tycker jag det är med komfort?

Vart har du tänkt placera din luftvärmepump och hur mycket komfort vill du att den ska skänka dig? Ljudnivå och användarvänlighet i form av WiFi-styrning är två egenskaper som ökar komforten. Om luftvärmepumpen ska placeras i ett utrymme där ljudnivå inte spelar så stor roll behöver du inte leta efter den tystast möjliga modellen. Ska luftvärmepumpen placeras i sovrummet kan ljudnivån dock vara viktigare att ta hänsyn till.

Är det viktigt för dig att du ska kunna styra din luftvärmepump från din smarta enhet eller har du enbart behov av att kunna kontrollera luftvärmepumpen när du är hemma? Fundera på hur du vill kunna styra din luftvärmepump och välj sedan en modell som har de egenskaper som krävs.

Vilka funktioner vill jag att min luftvärmepump ska ha?

Idag finns det en rad olika funktioner som underlättar hanteringen och användningen av din luftvärmepump. Många funktioner bidrar även till en ännu bättre besparing eftersom de låter dig kontrollera luftvärmepumpen oavsett var du är. Artificiell Intelligens är en utveckling som bidragit till att luftvärmepumpar lär sig från dina användarmönster och från de rådande förutsättningarna. Sådan teknologi kan vara bra att leta efter ifall du är ute efter en så lättanvänd och energieffektiv luftvärmepump som möjligt.

Läs mer om olika funktioner här:

» Luftvärmepumpens funktioner

Vill du ha hjälp att hitta rätt luftvärmepump för dig?

För att göra rätt val finns det många aspekter att ta hänsyn till. Känner du dig osäker på vilken luftvärmepump som passar bäst för dig och ditt hushåll? Hos Polarpumpen kan du få hjälp via telefon på 0770-777 600 via kontaktformulär, eller genom att efterfråga en gratis offert. Tveka inte på att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig hitta den bästa lösningen för dig.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat