Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Ska du köpa med installation?
Kan du nyttja ROT avdrag?
Steg för steg - detta bör du tänka på

Checklista inför köp av luftvärmepump

Att köpa en luftvärmepump kräver en del eftertanke och planering för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Med hjälp av vår checklista får du koll på allting du behöver veta inför ditt köp av luftvärmepump.

Kartlägg dina behov

För att få en så bra helhetslösning som möjligt med din luftvärmepump behöver du först och främst kartlägga dina behov. Fundera exempelvis över följande frågeställningar:

checklista inför köp av luftvärmepump

 » Så väljer du rätt luftvärmepump för dina behov

Ta hjälp av oss

Våra kunniga säljare hjälper dig gärna att hitta rätt luftvärmepump för just dina behov. Du når dem på 0770-777 600 eller genom att fylla i formuläret för en gratis offert.

Placering av luftvärmepumpen

Redan innan du köper din luftvärmepump, kan det vara idé att fundera över var de ska placeras, eftersom detta kan ha påverkan på vilka tillbehör och vilken installation som kan behövas. Placeringen av din luftvärmepump påverkar också hur bra effekt och energibesparing du får. Vi hjälper dig gärna att reda ut vad som är en passande placering. 

» Placering av luftvärmepump

Ska du köpa med installation?

Det är alltid bra att köpa installation samtidigt som du köper din luftvärmepump, då får du vanligtvis en längre och mer omfattande garanti. Det är dessutom ett lagkrav att installationen utförs av en certifierad kyltekniker. Köper du installation samtidigt som du beställer din värmepump av oss, så är du garanterad installation av en certifierad kyltekniker. Köper du utan installation, måste du meddela oss vem det är som installerar din luftvärmepump annars kan vi inte skicka din order.

Läs mer om installation av luftvärmepumpar:

Hur ska du finansiera?

Hur vill du betala för din luftvärmepump? Vi erbjuder flera olika betalsätt, exempelvis upp till 60 månaders delbetalning via Svea Ekonomi AB.

Läs mer om finansiering av luftvärmepump:

Kan du nyttja ROT avdrag?

Med ROT-avdrag kan du få ner priset för din installation. Har du koll på vad som krävs för att du ska kunna nyttja ROT avdraget? Här har vi samlat all nödvändig info:

» ROT avdrag för värmepump

Köp din luftvärmepump

Du kan köpa din luftvärmepump på tre olika sätt. Du kan antingen själv lägga din beställning i vår kassa, eller så köper du via den offert du fått av våra säljare eller så kan du få hjälp av våra säljare att lägga ordern.

Förberedelser inför installation

När du har köpt din luftvärmepump är du redo att gå vidare till nästa steg och förbereda dig inför installation.

» Förberedelser inför installation

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat