Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Ska du köpa med installation?
Kan du nyttja ROT avdrag?
Steg för steg - detta bör du tänka på

Checklista inför köp av luftvärmepump

Att köpa en luftvärmepump kräver en del eftertanke och planering för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Med hjälp av vår checklista får du koll på allting du behöver veta inför ditt köp av luftvärmepump.

Kartlägg dina behov

För att få en så bra helhetslösning som möjligt med din luftvärmepump behöver du först och främst kartlägga dina behov. Många väljer att köpa en luftvärmepump för att de vill sänka sina nuvarande uppvärmningskostnader, hur mycket energi vill du spara? Du bör även fundera på om du vill att din luftvärmepump ska generera effektiv luftkonditionering under sommaren då detta påverkar valet av värmepump.

Husstorlek och typ

För att välja en luftvärmepump som kan generera den uppvärmning och besparing som du efterfrågar, är det viktigt att du väljer en luftvärmepump baserat på uppvärmningsbehov och storleken på ditt hus. Ju större hus desto kraftigare luftvärmepump behöver du. För att hitta den bästa möjliga luftvärmepumpen kan du ta del av vår guide eller begära en gratis offert så hjälper vi till med att hitta den bästa lösningen för dig.

Läs mer om dimensionering av luftvärmepump:

» Rätt luftvärmepump för din husstorlek

Vilken värmepump ska jag välja?

Idag finns det många olika luftvärmepumpar med olika funktion och kapacitet. Det kan vara en bra idé att välja en luftvärmepump från en välkänd tillverkare, alternativt att ta del av värmepumpstester för att säkerställa att kvaliteten är hög och att dina behov täcks.

Läs mer om hur du ska välja rätt luftvärmepump för dig:

Placering av utedel

Har du funderat över var du kan placera luftvärmepumpens utedel? Hur ser platsen ut? Idag finns det många smarta lösningar som får din utedel att smälta in i husfasaden och du kan alltid se till att skydda din investering med ett värmepumpstak.

Läs mer om placering av utedel här:

» Placering av luftvärmepump

Placering av värmepumpens innedel

Placeringen av din luftvärmepump är väldigt viktig för att effekten ska bli så hög som möjligt. Med en rätt placerad luftvärmepump kan du öka din energibesparing och sänka dina kostnader för uppvärmning avsevärt. Vill du ha expertrådgivning gällande placeringen av din luftvärmepump direkt från hemmet? Boka ditt digitala hembesök redan idag, så får du tala med en av våra rådgivare innan du gör ditt val.

Läs mer om placering här:

» Placering av luftvärmepump

Ska du köpa med installation?

Det är alltid bra att boka installation samtidigt som du köper din luftvärmepump, så att du kan vara säker på att du får en helhetslösning. Hos oss kan du enkelt boka installation samtidigt som du beställer din värmepump, så är du garanterad installation av en certifierad kyltekniker.

Läs mer om installation av luftvärmepumpar:

Hur ska du finansiera?

Hur vill du betala för din luftvärmepump? Polarpumpen erbjuder upp till 60 månaders delbetalning via Svea Ekonomi AB, så att du kan njuta av din nya värmekälla i lugn och ro.

Läs mer om finansiering av luftvärmepump:

Kan du nyttja ROT avdrag?

Med ROT-avdrag kan du få ner priset för din installation med upp till 2 300 kr. Har du koll på vad som krävs för att du ska kunna nyttja ROT avdraget? Här har vi samlat all nödvändig info:

» ROT avdrag för värmepump

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat