Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Bäst i test
Så betygsatte vi värmepumparna

De bästa luftvärmepumparna

Vilka luftvärmepumpar hamnade på topplistan i år? Vi har svaren! Tre luftvärmepumpar lyftes fram som vinnare i kategorierna bäst i test, bra köp samt bästa budgetval.

En luftvärmepump är en värmekälla som hämtar energi från utomhusluften för att sedan sprida värmen inomhus. Luftvärmepumpar är mycket energieffektiva och kan generera en besparing på upp till 75 %. Fördelarna med att välja en luftvärmepump är många. Jämfört med andra värmepumpar är luftvärmepumpen liten och kompakt och kostar mindre att köpa. Dagens luftvärmepumpar är ofta utrustade med en rad förmånliga funktioner som underlättar användningen och ökar besparingen.

Testresultat för luftvärmepumpar 

 Vilka luftvärmepumpar hamnade på topplistan i år? Vi har svaren! 

Bäst i test – Mitsubishi Electric Hero 2.0 LN35

Uppdaterad variant av den populära Hero-modellen som erbjuder både värme och kyla (luftkonditionering) för ditt behov. Denna avancerade värmepump levererar konstant värme även under extrema låga temperaturer och har kapacitet att utvinna värme ner till -35 grader. Med en inbyggd braskaminsfunktion kompletterar den effektivt andra värmekällor.

I-SEE-sensorn registrerar din position i rummet och anpassar luftflödet för maximal komfort. De dubbla luftriktarna ger möjlighet att rikta luftströmmen åt olika håll samtidigt, vilket är perfekt för att täcka olika områden i ditt hem. Plasma Quadfilter renar inomhusluften genom att avlägsna partiklar, lukt och damm, vilket skapar en friskare miljö.

Nattläget sänker ljudnivån på utomhusdelen med 3 dB för en störningsfri sömnupplevelse. Genom det inbyggda WiFi:et kan du fjärrstyra luftvärmepumpen, och om du föredrar SMS-styrning kan du enkelt välja den alternativet innan du lägger produkten i varukorgen.

Specifikationer:

Uppvärmningsyta: m2
Värmeeffekt: 0,9 - 6,6 kW
Kyleffekt: 0,8 - 4 kW
Energiförbrukning: 1098 kWh/år
Energieffektivitet varmluft: A+++
Energieffektivitet kall Luft: A+++
SCOP-värde: 5,1 (värmepumpen ger 5,1 gånger så mycket energi som den förbrukar i genomsnitt över en säsong)
Ljudtrycksnivå utomhus: 50 dB-A
Ljudtrycksnivå inomhus: 19/ 24 / 29 / 38 / 45 dB-A
Arbetstemperatur Utomhus: -35/- °C
Köldmediumtyp: R32
Garanti: 5 år (vid installation)

Läs mer och köp här eller ring oss för personlig service: 

»Mitsubishi Electric Hero 2.0 LN35 

 

Efterfråga offert
Få en kostnadsfri offert på Mitsubishi Electric Hero 2.0 LN35.

 

Bra köp – Panasonic HZ25XKE

Luftvärmepump med förmåga att både värma och kyla (luftkonditionering). Den förbättrade kapaciteten på 7,5 kW innebär överlägsen värmeeffektivitet, och med A+++ klassificeringen används minimal energi för att generera värme. Panasonic tar det ett steg längre med sitt luftreningssystem Nanoe-X, som producerar upp till tio gånger fler hydroxylradikaler. Dessa radikaler bekämpar och eliminerar effektivt pollen, mögel, bakterier, virus och allergener från inomhusluften.

Styrningen av luftvärmepumpen görs enkelt via din smartphone eller surfplatta. Det inbyggda Wi-Fi ger dig möjlighet att ansluta dig via en användarvänlig app, vilket ger fullständig kontroll över värmepumpen även när du inte är hemma. Dessutom är enheten kompatibel med Google Assistant och Amazon Alexa, vilket möjliggör smidig styrning genom röstkommandon.

Specifikationer:

Uppvärmningsyta: -
Energieffektivitet varmluft: A+++
Energieffektivitet kall Luft: A+++
Energiförbrukning: 792 kWh/år
Värmeeffekt: 0,85 - 7,5 kW
Kyleffekt: 0,85 - 3 kW
SCOP-värde: 5,3 (värmepumpen ger 5,3 gånger så mycket energi som den förbrukar i genomsnitt över en säsong)
Ljudtrycksnivå utomhus: 47/44 - 46/43 dB-A
Ljudtrycksnivå inomhus: Värme: 45/24/18 -Kyla: 44/25/20 dB-A
Arbetstemperatur Utomhus: Kylning Min / Max °C -25 ~ +24 / +16 ~ +43
Köldmediumtyp: R32
Garanti: 3 års totalgaranti + 5 års kompressorgaranti (under förutsättning att installation köps av Bygghemma. Annars 2 års materialgaranti.)

Läs mer och köp här eller ring oss för personlig service:

»Panasonic HZ25XKE 

 

Efterfråga offert
Få en kostnadsfri offert på Panasonic HZ25XKE.

 

Bästa budgetval – Polario Slimline 09

En högeffektiv luftvärmepump som erbjuder överlägsen prestanda i förhållande till pris. Den är utrustad med SmartSave Mode som effektiviserar energiförbrukningen så att minsta möjliga energi krävs för att hålla ditt sovrum svalt under en hel natts sömn.

Denna luftvärmepump ger inte bara behaglig svalka under varma dagar utan skapar även en behaglig värme under kallare dagar, vilket säkerställer ett perfekt inomhusklimat året runt. Oavsett om det är för ditt hus eller stuga, är Polario Slimline 09 det optimala budgetvalet.

Njut av en renare och hälsosammare luft i ditt hem tack vare värmepumpens dubbla filter som motverkar spridning av damm och andra skadliga partiklar i luften. Polarios luft-luftvärmepump är dessutom utrustad med DC Inverter-teknik som gör att värmepumpen hela tiden anpassar varvtal och effekt till det behov som finns i huset. På så sätt blir driftkostnaden mindre och du får en större besparing.

Specifikationer:

Uppvärmningsyta:
Energieffektivitet varmluft: a+
Energieffektivitet kall Luft: a++
Energiförbrukning: 730kWh/a
Värmeeffekt:3,37kW
Kyleffekt: 3,2kW
SCOP-värde: 4,1
Ljudtrycksnivå utomhus: 55,5
Ljudtrycksnivå inomhus: 20-37dB-a
Arbetstemperatur Utomhus: -25-24*C
Köldmediumtyp: R32
Garanti: 2 års totalgaranti (vid installation)

Läs mer och köp här eller ring oss för personlig service:

»Polario Slimline 09 

 

Efterfråga offert
Få en kostnadsfri offert på Polario Slimline 09.

 

Så betygsatte vi luftvärmepumparna 

Polarpumpens expertpanel har mångårig erfarenhet och bred kunskap om vad som gör en luftvärmepump till ett extra bra val. Vissa kriterier rankas som viktigare än andra, hit hör bland annat årsvärmefaktorn, energieffektivitet och bullernivå. En luftvärmepump med högt SCOP- och SEER-värde som har en låg ljudnivå ger dig en energieffektiv och billig luftvärmepump med hög komfort. 

Kriterier

Följande faktorer har jämförts i årets test av luftvärmepumpar: 

 • Max värmekapacitet
 • Kylkapacitet max
 • Årsvärmefaktor / SCOP-värde
 • Energieffektivitet / SEER-värde
 • Bullernivå utomhus
 • Bullernivå
 • Energiklass
 • Lägsta arbetstemperatur utomhus
 • Pris (får du mycket för pengarna?)
 • Garantier

 

Värt att veta om Polarpumpens test  

Testerna som Polarpumpen utför baseras alltid på teknisk data tillhandahållen oss av olika tillverkare. Inför varje test väljer vår expertpanel sedan ut de parametrar som anses vara särskilt viktiga, baserat på erfarenhet och tidigare kunders behov. Eftersom alla hushåll är olika och så även behoven, är det dock viktigt att du alltid kollar på de värden som har störst betydelse för dig.

Kanske bor du i sydligare breddgrader och har ett lägre behov av en hög effekt vid låga utomhustemperaturer? Eller så ställer utrymmet du har ett större krav på värmepumpens storlek. En värmepump som får höga poäng i vårt test kanske ändå inte är det mest passande alternativet för dig, och tvärtom. Vid osäkerheter kring hur du ska tänka kring ditt val av värmepump rekommenderar vi därför att du kontaktar någon av våra säljare för att få hjälp med att hitta den värmepump som är bäst för just dina förutsättningar.

 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat