Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
WiFi-styrning till värmepumpen underlättar hanteringen, vart du än befinner dig. Men det är inte alltid så lätt att installera fjärrstyrning. Få hjälp här.
I artikeln...
Varför WiFi-styrning?
Så fungerar det
Förutsättningar

Många fördelar med WiFi-styrning

Fördelarna att skaffa WiFi-styrning till din värmepump är många. En av de främsta fördelarna är att du slipper använda kontrollen för att styra din värmepump, det räcker med telefonen, som man oftast har i sin direkta närhet.

En annan stor fördel är att du kan styra din värmepump på distans, vart du än befinner dig, så länge internetuppkoppling finns. Du kan med andra ord befinna dig på vägen mot din fjällstuga och sätta igång värmen, så att stugan är varm och skön redan när du kommer fram.

Inte bara att du kan värma upp stugan - du kan också sänka värmen när du inte vistas i fritidshuset eller bostaden, vilket sparar mycket energi. Styr inomhusklimatet och låt inte det styra dig. Med hjälp av WiFi-styrning kan du bland annat stänga av och på värmepumpen, sänka och höja värmen, se rapporter över uppvärmningen och ändra dess läge och fläkthastighet.

Det finns många olika märken att välja på, det första du måste göra innan du väljer WiFi-styrning, är naturligtvis att till att din värmepump kan styras med en sådan. Detta brukar framgå på specifikationen till din lvärmepump eller i produktbeskrivningen om du är i startgroparna med att köpa en.

Grundläggande förutsättningar för WiFi-styrning

För att det ens ska gå att installera WiFi-styrning till sin värmepump finns det några grundläggande förutsättningar som måste uppfyllas.

  • Nätverket ska ha frekvens 2,4 ghz.
  • Nätverkssignalen ska vara tillräckligt stark.
  • Att det finns plats på nätverket.
  • Att du har en smart enhet, där du kan styra pumpen.

Här hittar du detaljerad information om just din WiFi-styrning