Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Räkna på luft-vattenvärmepump

Här har vi samlat allt som har med beräkningar att göra. Vill du ha en beräkning på vad en luft-vattenvärmepump skulle kunna ge för besparing i just ditt hus, kan du antingen fylla i vårt offertformulär eller ringa våra säljare på 0770-777600.

Rakt igenom kommer vi att använda oss av vårt exempelhus. Vi kommer sätta detta hus i olika delar av Sverige och se hur stor besparing och elförbrukning kommer att bli. Vi kommer att räkna på investeringskostnad och få fram hur lång tid återbetalningstiden kan förväntas blir.

Vårt hus

Huset är på 130 m². Årsförbrukning för värme och tappvatten är på 22 000 kWh, fördelat på 18 000 respektive 4 000. Huset värms med radiatorer till en temperatur på 20 °C.

Investering och kostnad

Vad kostar det egentligen att köpa en luft-vattenvärmepump med installation. Vilka kostnader kan tillkomma? Räkna på investering av luft-vattenvärmepump.

Mer om kostnad för luft-vattenvärmepump

Så mycket kan du spara

Med en luft-vattenvärmepump brukar man kunna spara runt 70 % av energibörbrukningen som går till uppvärmning av hus och tappvatten. Vi fördjupar oss i ämnet och tittar på hur en luft-vattenvärmepump skulle prestera i olika delar av Sverige.

Så mycket kan du spara med luft-vattenvärmepump

Elförbrukning

Vilken elförbrukning kan du förvänta dig efter att du installerat en luft-vattenvärmepump? Hur stor del av elförbrukningen försvinner och vad går elförbrukningen till? Räkna på elförbrukning med luft-vattenvärmepump.

Mer om elförbrukning med luft-vattenvärmepump

Återbetalningstid

Om du gör en investering och får en besparing, ska förhoppningsvis investeringen snart återbetala sig och därefter sparar du bara pengar. Enligt våra exempel återbetalar sig luft-vattenvärmepumpen på mellan 4-5 år, beroende på var i Sverige du befinner dig.

Mer om återbetalningstid för luft-vattenvärmepump

Livslängd

Hur länge håller egentligen en luft-vattenvärmepump? Vi går igenom normal livslängd för olika värmepumpar och luft-vattenvärmepumpar i synnerhet.

Så länge håller en luft-vattenvärmepump