Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Underhåll av pool

Här har vi samlat all information du behöver kring hur du bäst underhåller din pool. Vi hjälper dig gärna med alla frågor du kan ha kring underhåll av poolen och tipsar om smarta lösningar som minimerar tiden du behöver lägga på rengöring, så att du kan njuta mer av din pool.

Ring oss

Tala med en expert, som verkligen kan det här med pool. Få hjälp med att hitta poolen som passar just dig och dina önskemål.

0770-777 600

Så rengör du din pool effektivt

Noggrann och regelbunden rengöring av din pool är A och O för att alla ska trivas. Genom att förebygga onödig smuts i vattnet kan du minska behovet av rengöring. För effektiv rengöring av vattnet och överbliven smuts erbjuder Polarpumpen ett brett sortiment av såväl desinfektionsmedel som automatiska pooldammsugare eller filter.

Läs mer:

Så rengör du din pool effektivt

Hur gör jag på vintern?

När badsäsongen är över är det dags att förbereda poolen inför vintern. Lär dig hur du tömmer din pool på bästa sätt eller läs mer om pooltak som låter dig förlänga badsäsongen.

Läs mer:

Hur gör jag på vintern?

Hur tömmer man en pool?

En pool rymmer mycket vatten som inte kan tömmas hur som helst. Släpp ut vattnet långsamt så att du inte riskerar översvämning och förstörelse.

Läs mer:

Hur tömmer man en pool?

Hur lång tid tar det att fylla en pool?

För att fylla din pool effektivt kan du antingen välja att göra det själv eller ta hjälp utifrån. Tiden det tar varierar på storlek och din vattentillgång. Innan du kan bada behöver du värma upp din pool till behaglig temperatur.

Läs mer:

Hur lång tid tar det att fylla en pool?

Säkerställ rent vatten i poolen

För att det ska vara säkert att bada i poolen behöver vattnet vara rent. Här tipsar vi om hur du går tillväga för att få så rent poolvatten som möjligt, vare sig det är genom klorering eller genom filter och dammsugare.

Läs mer:

Säkerställ rent vatten i poolen

Felsökning vatten i poolen

Är vattnet i poolen grumligt eller upplever du att det har ändrat färg? Ifall poolen inte rengörs regelbundet kan vattenvärdena bli ohälsosamma. Här kan du lära dig allt du behöver veta om vad som orsakat förändringarna i ditt poolvatten och vad du kan göra åt det.

Läs mer:

Felsökning vatten i poolen