Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Ventilation

God ventilation förbättrar luftkvaliteten och god luftkvalitet ger god hälsa och välbefinnande. Ventilationen för bort fukt och föroreningar från rummet och ersätter den dåliga luften med ny fräsch luft.

Efterfråga offert

Ring upp mig!

* Obligatoriska fält

Populära produkter inom ventilation

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida

Rätt ventilation till ditt hus

Ventilation inkluderar flera olika moment. Huset behöver luftombyte, vilket innebär att luft måste kunna komma in i huset och ut ur huset. Om du har luftburen värme kan du behöva hjälp med cirkulation, så att värme från en luftvärmepump eller en braskamin kan utnyttjas i hela huset. För att luften ska hålla en god kvalitet, kan det dessutom vara bra med luftrening och avfuktning. På vilket sätt behöver du förbättra din ventilation?

Luft in Luft in

För att du och ditt hus ska må bra så behöver huset andas in frisk luft. Med vår smarta friskluftsventil Airmove 3.0 får du in lagom med luft i ditt hus. Vid kyla minskar den automatisk tillförseln av luft.
Tänk på att tilluft bör finnas i alla rum förutom kök och badrum.

Cirkulera luften Cirkulera

Med jämn värme i ditt hus ökar du komforten och minskar uppvärmningskostnaden. Har du braskamin eller luftvärmepump är våra luftförflyttare Airmove 1.1 (enplanshus) och Airmove 2.0 (tvåplanshus) det självklara valet.

Rena luften Rena luften

Att andas ren luft är en förutsättning för att må bra. Studier har visat att höga halter av luftburna partiklar påverkar människor negativt. AirRevival innebär ett enkelt, effektivt och ett nytt sätt att ta hand om ett stort problem både hemma, på kontoret, i bilen eller på skolan samt förskolan.

Luft ut Luft ut

Du och ditt hus behöver andas in luft, cirkulera det, rena den och slutligen ventilera ut luften. För att ny fräsch luft ska kunna komma in i huset behöver dålig och förbrukad luft komma ut ur huset. I ett hus med självdragsventilation placeras i de flesta fall frånluftsfläken i badrummet.

Dålig luft i självdragshus

De flesta hus som är byggda innan 70-talet har självdragsventilation. Principen bygger på att luften kommer in genom otätheter i husets väggar och fönster. Ut går luften genom husets köksfläkt och skorsten.

Ventilation är satt ur spel

I många självdragshus fungerar inte ventilationen på de sätt som den en gång var tänkt. Vi har ofta bytt fönster eller tilläggsisolerat. Vi har fått täta och energisnåla hus, men på tok för täta. Vi har gjort förändringar på våra hus som gör att självdragsventilationen inte fungerar som det är tänkt från början. För att du och ditt hus ska må bra är god ventilation ett måste. Precis som då du andas behöver ditt hus luft som kommer in och luft som går ut.

Hälsosamt hus med god ventilation

Det är mycket viktigt med god ventilation.Med tillräcklig ventilation kan du förbättra hälsan hos både huset och familjen. Ventilationen ser till att det kommer in ny frisk luft i huset och för ut olika föroreningar. En mycket viktig funktion är också att ventilationen håller luftfuktigheten i balans, så att huset undviker problem med fukt.

Guide

Ta hjälp av vår kunskapsbank, för att lära dig mer om ventilation. Vi förklarar hur olika ventilationstekniker fungerar och hur ventilation hänger ihop med energi, renovering, fukt och hälsa.

Till kunskapsbanken för ventilation

Produkter och tjänster

Hos oss hittar du ett antal produkter inom ventilation och värmeåtervinning.

Ventilationsvärmeväxlare ventilerar och behåller värmen

En värmeväxlare hjälper dig att vädra, med stängda fönster. Ventilationsvärmeväxlaren överför värmen från frånluften till tillluften. På så vis kan du spara mycket energi, samtidigt som huset får livsviktig ventilation. Värmeväxlaren behåller runt 75 % av värmen i hemmet.

Läs mer om värmeväxlare

Frånluftsvärmepumpar

En frånluftsvärmepump tar också tillvara på värmen i ventilationsluften. Frånluftvärmpumpen utnyttjar värmen i frånluften, till att återigen värma huset. Ett vattenburet värmesystem sprider värmen i huset och huset får god ventilation, utan att förlora så mycket energi.

» Läs mer om frånluftsvärmepump

Undvik allergi och mögel

Med god ventilation kan du undvika allergier och andra hälsoproblem, som exempelvis huvudvärk. Färre personer utvecklar allergier, när luftkvaliteten är god. Alla föräldrar önskar att deras barn får slippa allergier. Barn är extra känsliga mot just dålig luft.

God ventilation får även bort fukt ur huset och förebygger mögel. En mögelfri miljö innebär också att familjen mår bättre.

Läs mer

Ventilation och hälsaVentilation och fukt

Vi erbjuder produkter inom ventilation från följande varumärken: