Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Elvarmvattenberedare

Här hittar du våra elvarmvattenberedare. För dig med direktverkande el i huset är elvarmvattenberedaren ett utmärkt val. Det finns också speciellt utvecklade varmvattenberedare för sommarstugan. Läs mer

Elvarmvattenberedare

Vi rekommenderar:

OSO Varmvattenberedare Modul M 300

Modul M 300 - OSO Varmvattenberedare

  • 300 liter
  • Av rostfritt stål
  • Dolda...

10900 kr 7900 kr

I lager

Elvarmvattenberedare ger tappvarmvatten

För dig som behöver tappvarmvatten med hjälp av elvärme, är en elvarmvattenberedaren en bra lösning.

För hus med direktverkande el

I hus med med vattenburen värme, har man oftast ett gemensamt system för uppvärmning av hus och tappvatten. I hus med direktverkande el måste man ha en egen maskin för just uppvärmning av tappvatten. Det vanligaste är att man har en elvarmvattenberedare.

Finns det några alternativ till elvarmvattenberedare?

Idag finns spännande alternativ för den som endast behöver tappvarmvatten. Man måste inte ha en elvarmvattenberedare, utan kan välja ett mer energisnålt alternativ. Vår rekommendation är att du tittar på våra varmvattenvärmepumpar. En varmvattenvärmepump ger endast tappvarmvatten och fyller alltså samma funktion som en elvarmvattenberedare, men utnyttjar värmepumpsteknik och är därför betydligt mer energisnål än en elvarmvattenberedare. Ett annat alternativ är att koppla solfångare till varmvattenberedaren.

Till våra varmvattenvärmepumpar

Hur ser framtiden ut för elvarmvattenberedaren?

EU ställer numera krav på energimärkning av varmvattenberedare. Modeller som kommer ut på marknaden efter 26 september 2015 omfattas av kraven. Energimärkningskraven är till för att öka kraven på energieffektivitet. Större varmvattenberedare kommer från 2018 att behöva solfångare eller värmepumpsteknik för att nå upp till kraven.

Test av elvarmvattenberedare

Elvarmvattenberedare har testats av Energimyndigheten och både NIBE Compact 200 och NIBE Eminent 100 finns med i det mycket omfattande testet.

Mer information runt testet här