Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Pelletspanna som värmesystem

Pellets är ett biobrännsle, som alltså förnyas. Om du har stora förrådsutrymmen och inte har något emot lite arbete, kanske en pelletspanna är något för dig?

Vad är en pelletspanna?

I en pelletspanna bränns pellets och detta skapar värme, som används för att värma upp vatten. Vattnet sprids sedan i huset via det vattenburna systemet. Pelletspannan värmer även upp tappvatten.

Omkostnader och energieffektivitet

Pellets är förhållandevis billigt, men något dyrare än att elda med ved. Det anses också vara en relativt miljövänlig källa till värme.

Hur vanligt är pelletspanna?

Idag finns en pelletspanna (eller panna för flis, spån eller briketter) i ungefär 12 % av husen i Sverige. Men endast i 6 % av dessa hus väljer man att använda pelletspannan, eftersom man även har tillgång till annan uppvärmning och då väljer att använda denna.

Alternativet luft-vattenvärmepump

Visste du att en luftvattenvärmepump kan vara ett riktigt bra alternativ till pelletspanna? Vill du veta mer och få förslag på produkter?

Läs mer

Komplementet luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump kan fungera som komplement till pelletspanna, om du vill få en mer ekonomisk och miljövänlig uppvärmning. Vill du veta mer och få förslag på produkter?

Läs mer

Siffrorna är hämtade från Energimyndigheten.