Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Har du mögel på vinden krävs sanering.
I artikeln...
När behöver vinden mögelsaneras?
Hur går mögelsaneringen av vind till?
Är det viktigt att avfukta vinden efter sanering?

Sanering av mögel på vind

Har du upptäckt mögel på vinden är det ingen idé att vänta med att reparera skadan. Ju snabbare du vidtar åtgärder, ju mindre stryk tar plånboken.

När behöver vinden mögelsaneras?

Om det finns mögel på vinden, lyder det enkla svaret. Det är en vanlig uppfattning att mögel innebär att taket är förstört och måste byggas om. Förutsatt att det inte blivit en omfattande luktsmitta eller växer rötsvamp på vinden räcker det ofta att sanera bort möglet och sedan installera en avfuktare.

Hur går mögelsaneringen av vind till?

Mögel i villor saneras med fördel med klor. Genom att dimma ut höga koncentrationer av natriumhypoklorit på hela vinden dör allt mögel samtidigt som kemin oxiderar och bleker trämaterialet.

Klor är extremt giftigt under själva saneringen vilket innebär att det inte är något man sanerar med själv. Det krävs specialanpassad skyddsutrustning och utbildning för att sanera säkert med klor. Restprodukten av natriumhypoklorit blir salt och vatten vilket innebär att saneringen inte släpper några gifter i efterhand, det är bättre för dig och för miljön.

» Till offertformulär för sanering

Är det viktigt att avfukta vinden efter sanering?

Mögel skall alltid ses som ett symptom på att vinden utsätts för en förhöjd luftfuktighet. För att möglet inte ska komma tillbaka efter utförd sanering är det viktigt att installera en avfuktare på vinden. Vi rekommenderar TrygghetsVakten Vind Classic för ett fullständigt fukt- och mögelskydd på vinden.

» Jämför TrygghetsVakten Vind Classic med TrygghetsVakten Vind