Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Spara pengar med poolvärmepump
Sparar en ny poolvärmepump mer pengar än en äldre?

Hur mycket kan man spara med en poolvärmepump?

Kan man tjäna in sina investerade pengar i en poolvärmepump? Förutom att en poolvärmepump är förhållandevis billig i relation till vad du investerat i din pool, kan den skänka mycket glädje i form av förlängd poolsäsong och sänkta el- och energikostnader när du slipper att använda eluppvärmning.

Spara pengar med poolvärmepump

Precis som med andra värmepumpar som man använder att värma upp bostaden med, är en poolvärmepump mer energieffektiv än att använda uppvärmning av poolen med hjälp av enbart el. När du investerar i en poolvärmepump, kommer du att ha tjänat in den investeringen på bara ett par år i form av sänkta el- och energikostnader.

Genom att köpa en värmepump till din pool, kan du spara så mycket som 65-85% av dina uppvärmningskostnader, jämfört med att värma direkt med el. Sammanfattningsvis - du får en förlängd poolsäsong och kan njuta länge, länge av härlig värme i din pool, även när det är lite kyligare i luften eftersom det inte är lika dyrt att ha poolen igång.

Eftersom Sverige är uppdelade i olika elzoner, är det svårt att säga exakt hur mycket du kan spara med en poolvärmepump, då siffrorna kommer att skilja sig lite åt, dessutom kommer det att skilja sig beroende på vilka grader du har i poolen och om du använder något slags pooltak eller poolskydd.

Visste du...
att det finns poolvärmepumpar som kan styras med hjälp av WiFi? Ta kontroll över energiförbrukningen!

Sparar en ny poolvärmepump mer pengar än en äldre?

Utvecklingen av värmepumpar och poolvärmepumpar går hela tiden framåt och man letar ständigt efter nya vägar för att göra dem mer energieffektiva, för att du ska få så mycket ut av din investering som möjligt. Beroende på hur gammal din poolvärmepump kan den behöva bytas ut om du märker att den tappar i effektivitet. Det är inte enbart ålder som spelar roll för poolvärmepumpen, genom rätt skötsel och användning kommer livslängden öka och den kommer att fungera länge.

» Läs mer om skötsel av poolvärmepump

Läs vidare om poolvärmepumpar

Här hittar du bra länkar som rör både pooler och poolvärmepumpar!