Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Behöver du komplettera din frånluftsvärmepump?
Därför är en luft-vattenvärmepump ett bra komplement
Luft-vattenvärmepump som komplement till frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepump med luft-vattenvärmepump som komplement

Tycker du att energiförbrukningen är onödigt hög med din frånluftsvärmepump? Används frånluftsvärmepumpens elpatron ofta för att täcka upp husets behov av värme? Då kanske det är dags att komplettera din uppvärmning med exempelvis en luft-vattenvärmepump.

Luft-vattenvärmepump ett perfekt komplement till frånluftsvärmepump 

En luft-vatten värmepump kan utgöra ett perfekt komplement till en bergvärmepump, när det behövs lite extra effekt. 

Visste du att...
Det finns en frånluftspump i runt 5 % av de svenska småhusen.*

Varför komplettera en frånluftsvärmepump? 

Frånluftsvärmepumpen värmekälla är begränsad till den värme som finns i luften som ventileras ut ur huset. I vissa fall kan ganska mycket värme gå förlorad och då måste frånluftsvärmepumpen täcka upp värmebehovet med direktverkande el (elpatron). Genom att komplettera med en liten luft-vattenvärmepump kan du minska användningen av frånluftsvärmepumpens elpatron och få ner dina omkostnader för uppvärmning av ditt hus. 

» Till frånluftsvärmepumpar 

Därför bör du välja en luft-vattenvärmepump 

Det finns gott om små, praktiska luft-vattenvärmepumpar, som på ett smidigt sätt kan användas som komplement till andra värmekällor. Luft-vattenvärmepumpen har en låg energiförbrukning, kräver mycket lite underhåll och kan oftast samarbeta bra med en frånluftsvärmepump. 

Luft-vattenvärmepump som komplement
Här hittar du passande luft-vattenvärmepumpar när du söker ett komplement till din frånluftsvärmepump.

Luft-vattenvärmepump som komplement till frånluftsvärmepump 

En luft-vattenvärmepump som endast består av utedel (monoblock).
Det finns även luft-vattenvärmepumpar med utedel och hydrobox. En mindre inomhusdel, som placeras på väggen och kopplas mot en separat tank.

En luft-vattenvärmepump kan vara ett perfekt komplement till andra värmekällor. Det finns relativt små och enkla luft-vattenvärmepumpar, som på ett smidigt sätt kan komplettera upp en värmekälla som inte riktigt räcker till, dessutom till en förhållandevis billig penning. 

En luft-vattenvärmepump kan också till viss del ersätta en värmekälla som kräver mycket arbete eller är dyr i drift och erbjuda möjligheten att endast använda sin gamla värmekälla till spetsvärme under riktigt kalla dagar. 

Det finns två två sorters luft-vattenvärmepumpar som i huvudsak brukar användas som komplement. Den ena sorten kallas monoblock och består endast av en utomhusdel, som kopplas mot systemet inne i huset. Den andra varianten har en utomhusdel och en hydrobox på insidan. Hydroboxen kan styra uppvärmningen av huset, men måste kopplas mot en separat tank för lagring av värme. 

*Siffrorna är hämtade från Energimyndigheten. 

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Sverige