Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Luftvärmepumpar för olika husstorlekar
Luftvärmepump till olika hustyper
Bästa förhållanden avgöra kapacitet

Luft-luftvärmepumpar för olika husstorlekar

När du väljer luft-luftvärmepump är husstorleken avgörande. Luft-luftvärmepumpar kommer med olika effekt och naturligtvis kan en starkare värmepump värma upp en större yta. Hos Polarpumpen kan du hitta luft-luftvärmepumpar som passar olika stora hus, men också till olika typer av hus och utrymmen.

Mindre 10-100m²
Här hittar du luftvärmepumpar till hus med en area på 10-100m².

 

Mellan 100-150m²
Här hittar du luftvärmepumpar för hus med en area på 100-150m².

 

Större 150-200m²
Här hittar du luftvärmepumpar till hus med en area på 150-200m².

 

Störst 200-250m²
Här hittar du luftvärmepumpar till hus med en area på 200-250m².

 

Hus med flera våningar
Här hittar du luftvärmepumpar som passar för hus med flera våningar.

 

Vilket typ av utrymme eller bostad söker du en luftvärmepump till?

 

 

Garage
Luftvärmepumpar som passar bra till ditt kallgarage.

 

Friggebod / attefallshus
Luftvärmepumpar till mindre bostäder som friggebodar eller attefallshus

 

Sommarstuga och fritidshus
Luftvärmepumpar som passar för sommarstugor och fritidshus

 

Förråd
Luftvärmepumpar som passar särskilt bra till förrådsutrymmen

 

Uterum
Luftvärmepumpar för uterum

 

Bästa förhållanden för luft-luftvärmepump

 

Om det står att en luft-luftvärmepump passar till ett hus av en viss storlek, gäller detta vid de bästa förhållandena och vad detta innebär redovisas i tabellen nedan. Vid de bästa förhållandena behövs ungefär 40-50 Watt/m² för värmefunktion och 70 Watt/m² för kyla.

 

Takhöjd 2.20 - 2.40 m
Planlösning Relativt öppen planlösning
Fönster 3-glas
Isolering Vägg ca. 40 cm, Tak ca. 50 - 60 cm
Drag Inget självdrag

 

Ofta är det dock så att du inte har exemplariska förutsättningar i ditt hem. Kanske är inte planlösningen öppen eller så har du lite dålig isolering eller självdragsventilation. Det gör att de flesta bör välja en något starkare luft-luftvärmepump. Om du har ett hus på 150 m² och den luft-luftvärmepump du funderar på att skaffa gäller exakt upp till 150 m², kan det vara idé att överväga en starkare modell. En lagom stor luft-luftvärmepump arbetar lugnare, går tystare och sparar mer energi.

 

För att få bästa möjliga effekt är det också mycket viktigt att du regelbundet rengör luft-luftvärmepumpen.

 

Luft-luftvärmepump till sommarstugan

 

När det gäller värmepumpar till sommarstugor rekommenderar vi särskilda värmepumpar. Detta av den anledningen att det är bra med underhållsvärme i sommarstugan. Alla luft-luftvärmepumpar vi rekommenderar till sommarstugor har just underhållsvärme.

 

Underhållsvärme skyddar din sommarstuga från att rören fryser sönder och även från fuktskador. Båda dessa problem är vanliga i sommarstugor, som står kalla under vintern, och är mycket dyra att åtgärda. Med underhållsvärme säkerställer du att sommarstugan mår bra, hela året.

 

Till sommarstugan kan det också vara praktiskt med AirPatrol fjärrstyrning, som gör så att du kan kontrollera värmepumpen via mobilen. Du kan höja värmen från underhållsvärme till den temperatur du önskar i god tid innan du skall åka dit och du kan få rapporter vid strömavbrott eller om temperaturen sjunker. Du kan känna dig trygg med att sommarstugan har det bra, så länge du inte får någon rapport och om en rapport kommer har du gott om tid att lösa problemet innan rören fryser sönder.

 

Luft-luftvärmepump till friggebod och attefallshus

 

Vi har också samlat några luftvärmepumpar, som passar särskilt bra i friggebodar och attefallshus. Du hittar också information om dessa typer av byggnader och vad du ska tänka på om du vill installera en luft-luftvärmepump i sådana.

 

Luft-luftvärmepump till garage, förråd & uterum

 

Vi har också samlat ihop några luft-luftvärmepumpar som passar bra för utrymmen som garage, förråd och uterum. Ett stort garage med dålig isolering kan kräva en kraftig luft-luftvärmepump, medan det räcker med en enkel modell i ett litet förråd. I både garage, förråd och uterum kan det vara praktiskt med underhållsvärme, men det beror på hur du vill använda utrymmet.

 

 

 

 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat