Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Billig bergvärmepump

För dig som söker en billig bergvärmepump är det viktigt att kolla på den initiala investeringskostnaden för värmepumpen, tillsammans med dess energiförbrukning under drift, innan du gör ditt köp.

Compress 5000 9 LWM Cu

Compress 5000 9 LWM Cu - Bosch

  • Värmer upp till 180 m²
  • Optimal för golvvärme
  • Hög besparing

1 53089 kr

I lager

EcoHeat 410 - CTC

EcoHeat 410 - CTC

  • Värmer upp till 220 m²
  • Hög energieffektivitet
  • Jämn värme

90025 kr 66895 kr

Så väljer du en billig bergvärmepump vid nyinstallation

När det kommer till att få en så billig bergvärmepump som möjligt, är det många faktorer som spelar in och vissa kostnader går att påverka mer än andra. Att borra för bergvärme är dyrt, och innebär en kostnad som du sällan kan påverka särskilt mycket.

Om du inte har en energibrunn på tomten sedan innan, kan det därför vara ett bättre alternativ att välja en luft-vattenvärmepump, om det är en så billig lösning som möjligt du är ute efter.

Läs mer:

Är luft-vattenvärmepump lika effektivt som bergvärme?

Så väljer du en billig bergvärmepump vid utbytesinstallation

Om du däremot redan har en energibrunn i trädgården och funderar på att byta till en ny bergvärmepump, eller av andra anledningar hellre väljer bergvärme än en luft-vattenvärmepump, finns det flera faktorer som kan hjälpa dig göra ett så kostnadseffektivt val som möjligt.

Börja med att se vilka bergvärmepumpar som passar för ditt värmebehov, sen kan du välja den som är billigast. Faktorer som WiFi-styrning och rumsgivare hjälper dig dessutom att få större kontroll över din förbrukning och kan därför hjälpa dig spara så mycket energi som möjligt.

Väljer du en bergvärmepump från en mindre välkänd tillverkare, kan kostnaden för bergvärmepumpen ofta bli lägre. Var dock noga med att leta efter en bergvärmepump med låga omkostnader, då en låg driftskostnad alltid är att föredra om du vill ha en så billig uppvärmning som möjligt i framtiden.

Ta hjälp av en expert för att få den billigaste lösningen på bergvärme

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert inför ditt köp. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770-777600, så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen för just dig!

Läs mer för att få fler tips på hur du säkrar en så billig uppvärmning som möjligt med din bergvärmepump:

Så får du högst energibesparing med bergvärme