Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Kostnad och investering för frånluftsvärmepump

Att installera en frånluftsvärmepump räknas som en investering då ditt inköp kommer att återbetala sig med tiden. En frånluftsvärmepump ökar dina besparingar och kan hjälpa dig sänka dina energikostnader.

Så mycket kostar en frånluftsvärmepump


Frånluftsvärmepumpar kommer i många olika modeller och skiljer sig i pris från ungefär 40 000 kr upp till 80 000 kr. Oavsett modell kan du med en frånluftsvärmepump räkna med en besparing på mellan 50 - 65 % av din energiförbrukning vilket innebär att din investering återbetalar sig själv i längden.

Även billigare frånluftsvärmepumpar kan ha hög kapacitet och passa bra till hus med större boyta och ett högre värmebehov.

Vilken pump du ska välja är ett beslut som du bäst fattar ihop med någon av våra erfarna säljare, antingen via telefon, mail eller via ett hembesök i telefonen.

Till frånluftsvärmepumpar

Så mycket kostar det att installera frånluftsvärmepump

Priset för att installera en frånluftsvärmepump ligger hos oss på 12 600 kr med ROT-avdrag. Om du inte har möjlighet att nyttja ROT-avdraget kostar installationen 18 000 kr.

Den totala kostnaden för en frånluftsvärmepump med installation varierar därmed mellan ungefär 52 000 kr (för den billigaste pumpen med installation och ROT-avdrag) till ungefär 100 000 kr (för den dyraste pumpen med installation utan ROT-avdrag).

Läs mer:

Installation av frånluftsvärmepump

Driftskostnad med frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump drar generellt mellan 5 600 kWh - 12 000 kWh per år. Den totala driftkostnaden per månad eller år med en frånluftsvärmepump varierar således på hur högt elpris du har och hur mycket energi du förbrukar.

Återbetalning

Med en frånluftsvärmepump kan du öka dina besparingar och sänka dina energikostnader. På så sätt kommer din investering att löna sig i längden. Beroende på vilken modell du väljer och hur mycket värme ditt hushåll behöver kommer återbetalningstiden att variera, men generellt är den lite längre för en frånluftsvärmepump än med andra värmepumpar.

Läs mer:

Återbetalningstid med en frånluftsvärmepump