Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Olika sorters avfuktare

I vårt sortiment hittar du en rad olika avfuktare. Det kan vara svårt att veta vilken teknik som är bäst. Här berättar vi mer om de olika avfuktarna:

Sorptionsavfuktare

Sorptionsavfuktare är den mest kända av avfuktarna; kanske för att den har använts ända sedan 40-talet. Den fungerar i ouppvärmda utrymmen och är en mycket effektiv lösning. Den största nackdelen är en förhållandevis hög energiförbrukning.

Läs mer om sorptionsavfuktare

Kondensavfuktare

Vi högre temperatur är kondensavfuktaren ett riktigt bra val. Behöver du avfuktning i ett badrum, en tvättstuga eller ett torkrum är kondensavfuktaren självklar. Vid kallare utrymmen blir effekten sämre, men kondensavfuktare kan fungera bra även i garage, källare och krypgrunder, så länge inte temperaturen blir för låg.

Läs mer om kondensavfuktare

Termisk avfuktare

Den termiska avfuktaren består av en värmekabel och används främst i krypgrunder men också på vindar. Genom små ökningar av temperaturen vid behov, kan man nå en god avfuktande effekt på ett energisnålt sätt.

Läs mer om termisk avfuktare

Hygrodynamisk avfuktare

Den hygrodynamiska avfuktaren utnyttjar ventilationsteknik. Genom att byta ut luft i det fuktiga utrymmet, när förutsättningarna är gynnsamma kan man få ett grundläggande fuktskydd med mycket låga omkostnader.

Läs mer om hygrodynamisk avfuktare