Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Kostnad för olika sorters avfuktare
Vad påverkar kostnaden?
Så får du billigare avfuktning

Vad kostar avfuktare?

Kostnaden för en avfuktare beror på en rad olika faktorer. Här går vi igenom prisförslag på olika typer av avfuktare och hur du kan göra för att få en så billig avfuktare som möjligt.

Så mycket kostar kondensavfuktare eller luftavfuktare

Kondensavfuktare eller luftavfuktare för utrymmen som badrum, tvättstuga eller till boytan kostar oftast mellan 2 000 kr till 4 000 kr att köpa. Den totala kostnaden beror sedan på hur stor elförbrukningen blir och vad ditt elpris ligger på.

» Kondensavfuktare

Så mycket kostar sorptionsavfuktare

En sorptionsavfuktare kan kosta allt från några tusen kronor till över 30 000 kr beroende på storlek och kapacitet. En nackdel med sorptionsavfuktare är att de har en relativt hög energiförbrukning vilket ökar den totala kostnaden i längden.

» Sorptionsavfuktare

Så mycket kostar vindsavfuktare

En avfuktare för vinden kostar oftast under 10 000 kr att köpa men finns i modeller som kostar runt 30 000 kr eller mer beroende på kapacitet och storleken på det utrymme som ska avfuktas. Lägst kostnad får du om du väljer en vindsavfuktare från TrygghetsVakten som har en mycket låg energiförbrukning jämfört med andra avfuktare.

» Hygrodynamisk avfuktare för vind och krypgrund

Så mycket kostar krypgrundsavfuktare

En krypgrundsavfuktare kostar allt från några tusen kronor till över 30 000 kr att köpa. Den totala kostnaden varierar beroende på vilken typ av avfuktare du väljer och hur stort behovet av avfuktning är. Lägst kostnad får du om du väljer en krypgrundsavfuktare från TrygghetsVakten som säkerställer en mycket låg energiförbrukning jämfört med andra avfuktare för krypgrunden.

» Termisk avfuktare för krypgrund och vind

Vad påverkar kostnaden för avfuktare?

Den totala kostnaden för avfuktare påverkas till största del av vilken avfuktare du köper och hur stor energiförbrukning du får. Det är sällan särskilt effektivt att köpa en billigare och mindre kraftfull avfuktare för att spara pengar, då den totala energiförbrukningen ofta ökar vilket blir dyrare i längden.

Genom att välja rätt avfuktare för dina behov som är rätt dimensionerad och utformad för det utrymme som ska avfuktas får du oftast en lägre energiförbrukning och total kostnad i slutändan.

Om du vill läsa mer om hur du använder din avfuktare på rätt sätt och får en lägre energiförbrukning och total kostnad, kan du göra det här:

» Säkra lägsta energiförbrukning

v

Avfuktare skyddar hemmet mot fukt, mögel och röta