Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Välj avfuktare med vår enkla guide
Välj rätt avfuktare - utifrån utrymme
Expertrådgivning - hjälper dig bli av med fukten effektivt

Vilken avfuktare ska jag välja

Att hitta rätt avfuktare behöver inte vara svårt. Här ger vi tips på hur du väljer avfuktare oavsett om det är till vinden, krypgrunden, badrummet eller källaren.

Välj rätt avfuktare med enkel guide

Sorptionsavfuktare, luftavfuktare, kondensavfuktare och termisk avfuktare. Kärt barn har många namn, och ibland kan det kännas svårt att veta hur du ska välja för att det ska bli rätt. Då kan det vara skönt med lite hjälp, från någon som vet vilken avfuktare som är bäst för just dina behov!

På Polarpumpen kan du enkelt hitta rätt avfuktare till det utrymme, eller den yta du vill avfukta. Det enda du behöver veta är vilket utrymme eller hur stor yta du vill avfukta - så sköter vi resten!

» Avfuktare för olika utrymmen

Välj avfuktare efter utrymme

Olika utrymmen i huset har olika förutsättningar som påverkar vilken avfuktare som passar bäst för ändamålet.

Kondensavfuktare till badrum, våtrum och övrig boyta

En klassisk kondensavfuktare, eller luftavfuktare, som avlägsnar fukt genom att kyla ner och kondensera luften passar bäst vid högre inomhustemperaturer. Välj en kondensavfuktare till all avfuktning som ska ske inne i boytan, men undvik att välja en kondensavfuktare till kallare utrymmen som vind, källare eller krypgrund.

Du bör alltid sträva efter att välja en så stark avfuktare som möjligt, om du vill ha säker och energieffektiv avfuktning. I utrymmen där du hänger tvätt, duschar eller på annat sätt tillför fukt till luften är det extra viktigt att välja en stark avfuktare för att säkerställa en effektiv avfuktning. I vår filtrering kan du enkelt välja hur stort utrymme du vill avfukta, eller välja avfuktare genom att filtrera på olika utrymmen i huset.

» Avfuktare för badrum och våtrum

Termisk avfuktare till krypgrund

Med en termisk avfuktare sker avfuktning med hjälp av styrd uppvärmning. En värmekabel värms upp när behovet för avfuktning ökar, och höjer på så sätt temperaturen i luften. Den varma luften sätts i rörelse och bär med sig fukten ut ur utrymmet. Värmekabeln är styrd av intelligent teknik och sätts enbart igång när det finns behov av avfuktning, vilket skapar ett mycket energieffektivt och säkert skydd mot fukt. En termisk avfuktare använder öppen ventilation och är således en tryggare lösning vid eventuella strömavbrott eller driftfel.

En termisk avfuktare passar utmärkt till krypgrunden och finns i flera storlekar som passar i förebyggande syfte eller för dig som redan har påvisade fuktskador eller mögeltillväxt. 

Hygrodynamisk avfuktare till vind

En hygrodynamisk avfuktare skyddar vinden med hjälp av styrd ventilation. Systemet övervakar klimatet i utrymmet och anpassar ventilationen därefter. När risken för fuktskador eller mögel ökar ventileras torr luft in i utrymmet som torkar och avfuktar luften. När luften utomhus är för fuktig och riskerar att öka den relativa luftfuktigheten inomhus stängs ventilationen av. Tack vare den intelligenta styrningen av ventilationen håller den hygrodynamiska avfuktaren en lägre energiförbrukning än vanliga avfuktare och håller utrymmet fritt från fukt utan att slösa med onödig energi.

En hygrodynamisk avfuktare passar utmärkt för vinden och går att kombinera med termisk avfuktning för ett ännu säkrare skydd. Den kombinerade avfuktaren använder då ventilationen för att avfukta utrymmet i första hand, med övergår till termisk avfuktning med värmekabel om risken för fuktproblem ökar.

Vill du ha hjälp med att välja rätt avfuktare?

Känner du dig osäker på vilken avfuktare som är rätt för dig, och vill ha hjälp av någon av våra experter? Du får gärna ringa till oss på 0770-777600 och berätta vad du behöver hjälp med, så hittar vi rätt lösning till dig!

Avfuktare skyddar hemmet mot fukt, mögel och röta