Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Så vet du vilken avfuktare du behöver
Olika avfuktare - så fungerar de

Olika sorters avfuktare

Det kan vara svårt att veta vilken avfuktningsteknik som är bäst. Här berättar vi mer om olika sorters avfuktare, så att du kan välja rätt.

Sorptionsavfuktare
Sorptionsavfuktare är den mest kända av avfuktarna; kanske för att den har använts ända sedan 40-talet. Den fungerar i ouppvärmda utrymmen och är en mycket effektiv lösning. Den största nackdelen är en förhållandevis hög energiförbrukning.

 

Kondensavfuktare
Vi högre temperatur är kondensavfuktaren ett riktigt bra val. Behöver du avfuktning i ett badrum, en tvättstuga eller ett torkrum är kondensavfuktaren självklar. Vid kallare utrymmen blir effekten sämre, men kondensavfuktare kan fungera bra även i garage, källare och krypgrunder, så länge inte temperaturen blir för låg.

 

Termisk avfuktare
Den termiska avfuktaren består av en värmekabel och används främst i krypgrunder men också på vindar. Genom små ökningar av temperaturen vid behov, kan man nå en god avfuktande effekt på ett energisnålt sätt.

 

Hygrodynamisk avfuktare
Den hygrodynamiska avfuktaren utnyttjar ventilationsteknik. Genom att byta ut luft i det fuktiga utrymmet, när förutsättningarna är gynnsamma kan man få ett grundläggande fuktskydd med mycket låga omkostnader.