Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Trygghetsvakten Pro-X TVPX 70 m²

fakt-tvpx070

BLACK WEEK

15% rabatt när du anger koden BW15 i kassan!


fakt-tvpx070

Trygghetsvakten Pro-X TVPX 70 m²

Artikelnummer: fakt-tvpx070
 • Avfuktar krypgrund upp till 70 m²
 • Skydd mot lukt och radon
 • För krypgrund med synliga skador
 • 1 x Trygghetsvakten TVPX
 • 1 x Trygghetsvakten TVK50
 • 2 x Armerad marktäckning 5 998 kr
 • 4 x Tejp för isolering 1 000 kr

* Obligatoriska fält

Från 431 kr/månad

Beskrivning
Detaljer

Pro X - Avfuktare för krypgrund med fuktproblem

TrygghetsVakten Pro-X är överlägset den mest effektiva metoden för avfuktning av krypgrunder och är speciellt utvecklad för fuktiga krypgrunder med förekomst av skadliga ämnen, som mögel eller radon. Genom att ta kontroll över både värme och ventilation i krypgrunden kan systemet hålla krypgrunden torr samtidigt som farliga ämnen ventileras ut. Med låg energiförbrukning och bra garantier blir Pro-X ett självklart val när du vill förebygga, eller redan har fuktskador.

Patenterad teknik för termisk och hygrodynamsk avfuktning

Den patenterade tekniken går ut på att alltid övervaka klimatet i krypgrunden för att se om det är fuktigt nog för mögel eller röta att växa. Om ventilationen inte räcker till för att motverka fukten, så aktiveras automatiskt värmen som gör att luftfuktigheten sänks och kan driva ut fukten. Det ger en hög uttorkningskapacitet och då värmen bara aktiveras när det är nödvändigt, är denna avfuktare mycket energisnål och vänlig mot miljön.

Så fungerar det:
 1. Temperaturen mäts, både inom- och utomhus.
 2. Luftfuktigheten mäts, både inom- och utomhus.
 3. Om luftfuktigheten ute är lägre och temperaturen inne också är lägre, så går värmeslingan igång och avvärjer på så vis risken för att varmluft kondenserar.
 4. Fläkten går med ett lågt varvtal för att luften alltid skall vandra från grunden mot utsidan. När luften utomhus är mindre fuktig än luften i krypgrunden ökar fläkten och utomhusluften används för att torka ut grunden.

Säker avfuktning

TrygghetsVakten Krypgrund är ett säkrare avfuktningssystem jämfört med många andra, eftersom en stor del av den naturliga ventilationen bibehålls. Tack vare delvis öppen ventilation krävs det lång tid (flertalet månader) för att fukten ska återetablera sig i grunden under eventuella driftstopp. Det gör också att skadliga ämnen som exempelvis radon eller mögel leds ut genom ventilationen.

Energisnål och underhållsfri

TrygghetsVakten Pro-X är byggd för att vara mycket tyst och för att kräva minimalt underhållsarbete. Med lång livslängd är det en säker men också kostnadseffektiv lösning på dina fuktproblem i krypgrunden. Energiförbrukningen för avfuktaren är extremt låg och ligger normalt på ca. 4-5 kWh/m²/år. Under långa varma somrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp då det är då avfuktaren arbetar som mest. Anledningen till att fuktskador är vanligare på sommaren är på grund av att utrymmet i husgrunden är varmare än luften som kommer in i grunden utifrån och från markgrunden.

Få hjälp med installationen

Vill du ha hjälp med installationen, är det bara att välja till detta innan du trycker på köpknappen. Genom att köpa till installation säkerställer du att produkten installeras korrekt och att du får ut bästa möjliga effekt av din investering. Självklart kan du utnyttja rotavdraget, för att få ner kostnaden. Vill du kan du även välja att installera produkten själv.

Vi hjälper till med sanering

Om det finns mögel i din krypgrund måste det saneras innan TrygghetsVakten Pro-X installeras. Vi sanerar mögelpåväxt med AMP-91. Det är en stark klorblandning som är giftig vid saneringen och därför kräver specialanpassad skyddsutrustning och utbildning. På grund av detta erbjuder vi endast mögelsanering i samband med att du köper en installation av din avfuktare. Priset för saneringen baseras på mängden saneringsmedel som krävs per 60 m² samt arbetskostnad. Restprodukten av AMP-91 är salt och vatten, vilket innebär att medlet efter sanering, är helt giftfritt.

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 7 års totalgaranti under förutsättning att installation köps av Polarpumpen och att produkten registreras på Trygghetsvakten.se. Annars materialgaranti 3 år som kan förlängas till 7 år om produkten registreras.
Märke Trygghetsvakten
Produkttyp Avfuktare
Avfuktningsteknik Olika avfuktningsteknik har olika fördelar och nackdelar. De passar olika bra i olika utrymmen.
Läs mer
 • Hygrodynamisk avfuktare
 • Termisk avfuktare
Ungefärlig livslängd år ca 50
Förutsättningar    
Yta (Max / Min) 70
Avfuktare för:
 • Krypgrund
 • Boyta
Värmekabel    
Längd m 50
Effekt (Max.) W 940
Förbrukning kWh/år 280
Extra info 4 kWh per m²
Fläkt    
Kapacitet Hur mycket luft avfuktaren kan hantera varje timme.
m³/h 350
Installation

Beställ en installation av en TrygghetsVakten Pro-X

Låt våra fukttekniker installera din avfuktare från TrygghetsVakten! Allt material ingår i installationskostnaden. Enkelt, smidigt och prisvärt.

Vad är innebär en installation av en TrygghetsVakten Pro-X?

Vid installation av TrygghetsVaktens Krypgrundsavfuktare sker montering av värmekabel, fläkt och styrning samt eventuell marktäckning.

Vad ingår i installationen?

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören, följer här vad som ingår i en installation av avfuktare:

 • Montering av TrygghetsVakten avfuktare
 • El-anslutning till närmaste utomhusuttag med jordfelsbrytare
 • Förlängningskabel 20 meter för utomhusbruk
 • Installation av eventuell marktäckning
 • Grovstädning av installationsplatsen
 • Genomgång av Trygghetsvakten avfuktare med kund

Förutsättningar för installation

 • Det går att ta sig in i grunden och kunna jobba i den. Lägsta höjd för att installatörerna ska kunna jobba är 40 cm, men det tillkommer en kostnad för extra arbetstid under 60 cm.
 • Installatören ska kunna ta sig in i krypgrunden med installationsmaterialet utan risk för person- eller husskador.
 • Krypgrunden ska vara fri från organiskt material, t.ex. jord, byggspill, vatten etc.
 • Krypgrunden ska vara ventilerad. En ventil per 5 m yttervägg.
 • Installationen måste ske i hela krypgrunden, t.ex. vid radhus måste krypgrunden vara avskild från intilliggande hus.
 • Krypgrunden får inte ha skador, till exempel omfattande missfärgningar eller mögelpåväxt i blindbotten/trossbotten. Har du mögelpåväxt behöver du köpa tilläggstjänsten Sanering av Krypgrund.
 • Utomhusuttag med jordfelsbrytare ska finnas invid installationsplatsen.
 • Vid bjälklag i betong tillkommer en kostnad för håltagning och pluggning för uppfästning av kabel, välj till detta direkt på produkten.
 • Installatören ska kunna nå installationsplatsen i egen bil. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.

Förberedelser för installation

 • Se till att alla förutsättningar uppfylls.
 • Som kund behöver du plocka undan kring installationsplatsen så att installatören lätt kommer åt.

Att tänka på

 • Hus med syllventilation ska ha ventilerad krypgrund.
 • Vid kraftigt fuktig krypgrund bör du som kund torka ur krypgrunden med varmluftsfläkt.
 • Visar det sig att det finns mögelpåväxt i krypgrunden rekommenderar vi en sanering av krypgrunden.
 • Om det vid installation visar sig att en eller flera av förutsättningarna inte är uppfyllda, kan ÄTA-kostnad för avhjälpande av detta tillkomma.
 • Om det ej finns farbar väg eller om du bor på en ö kan det i vissa fall avtalas med installatör om en lösning för att få installation.
 • Är din grund inte ventilerad behöver installatören göra nya hål för ventilation, denna kostnad görs upp direkt mellan kund och installatör.
 • Vid kraftig fuktbelastning i syllen kan extra ingrepp behöva göras som t.ex. att riva blind- eller trossbotten, för att kontrollera hur stort fuktangreppet är, riva ut isolering och ersätta rötskadade bjälkar och sätta ut varmluftsfläktar.
 • Om det finns blinda avdelningar i krypgrunden som måste göras tillgängliga för sanering samt klimatsäkring, behöver vi ibland öppna upp i grundmuren för att lägga ut markfolie och integrera utrymmet med den övriga grundens klimatsäkring. Kostnaden för denna håltagning görs upp mellan kund och installatör.

Möjlighet till rotavdrag

Du har möjlighet att via tillval nyttja rotavdrag på 30 % när du köper tjänsten installation. Då behöver vi även ditt personnummer samt din fastighetsbeteckning. Vi sköter all kontakt med Skatteverket, men det är ditt ansvar att veta om du uppfyller kraven.

Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas direkt till installatören, som tar med sig produkten vid installationstillfället.

Utan installation: Produkten skickas till utlämningsställe.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag - Torsdag kl. 8.00 - 20.00
Fredag kl. 8.00 - 19.00
Lördag kl. 10.00 - 16.00
Söndag kl. 10.00 - 18.00

Andra som har tittat på produkten har också tittat på