Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Har du mögel eller röta i ditt hus behöver det saneras!
I artikeln...
Experthjälp vid sanering
Kan jag sanera själv?
Hindra att möglet kommer tillbaka

Sanering av mögel och röta

Om du har mögel eller röta i hemmet, måste detta saneras. Vid mindre angrepp kan man möjligen lösa det själv, men vid större angrepp är det säkrast att anlita proffs.

Mögelutredning

Om det finns mögel i huset brukar man börja med att låta utreda varifrån möglet kommer. Man kan exempelvis börja med att ta in en besiktningsman. Ibland använder man en mögelhund. Man kan också ta prover för att säkerställa vilken sorts mögel det rör sig om.

Viktigt att skydda boytan

Om det finns mögel i huset är det viktigt att skydda boytan eftersom mögel kan orsaka hälsoproblem. Ofta är det just genom hälsoproblem som mögel upptäcks. Allt mögel bör saneras. Sen kan man utnyttja olika lösningar för ventilation, avfuktning och luftrening för att möglet inte ska komma tillbaka.

Experthjälp vid sanering

Att sanera mögel inbegriper kontakt med både kemikalier och giftigt mögel, något som kan vara farligt att handskas med om man inte vet vad man gör. Det är viktigt att man använder heltäckande skydd. Vi rekommenderar därför att du tar hjälp av en expert vid sanering av mögel.

Om huset är drabbat av röta, måste allt angripet material bytas ut. Saneringen kan vara en känslig process, särskilt om det rör sig om att ta bort bärande delar i huset. Du behöver anlita ett proffs för att sanera röta.

» Få en offert på sanering från en expert

Kan jag sanera själv?

Om man har små mögelangrepp finns det saker du kan göra själv. Mindre angrepp kan avlägsnas med rengöringsmedel eller klorin. Detta gäller främst om angreppen är på hårda material och inte har gått in i själva materialet. Det går också att köpa kemiska medel för mögelsanering, men vi rekommenderar starkt att du vänder dig till en expert för mögelsanering.

Hindra att möglet kommer tillbaka

När möglet väl är sanerat, måste det säkerställas att möglet inte kommer tillbaka. Om förutsättningarna för mögelpåväxt inte förändras, kommer det snart nytt mögel. I samband med mögelsanering, rekommenderas därför att förebyggande åtgärder mot framtida fuktproblem införs, oftast installation av avfuktare.

» Avfuktare