Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Sanering av mögel och röta

Om du har mögel eller röta i hemmet, måste detta saneras.

Mögelutredning

Om det finns mögel i huset brukar man börja med att låta utreda varifrån möglet kommer. Man kan exempelvis börja med att ta in en besiktningsman. Ibland använder man en mögelhund. Man kan också ta prover för att säkerställa vilken sorts mögel det rör sig om.

Vill du ha hjälp?

Vi hjälper dig gärna med sanering och andra åtgärder för krypgrunden. Fyll i vårt offertformulär eller ring våra rådgivare på 0770-777600.

Viktigt att skydda boytan

Om det finns mögel i huset är det viktigt att skydda boytan eftersom mögel kan orsaka hälsoproblem. Ofta är det just genom hälsoproblem som mögel upptäcks. Allt mögel bör saneras. Sen kan man utnyttja olika lösningar för ventilation, avfuktning och luftrening för att möglet inte ska komma tillbaka.

Experthjälp vid sanering

Att sanera mögel inbegriper kontakt med både kemikalier och giftigt mögel, något som kan vara farligt att handskas med om man inte vet vad man gör. Det är viktigt att man använder heltäckande skydd. Vi rekommenderar därför att du tar hjälp av en expert vid sanering av mögel.

Om huset är drabbat av röta, måste allt angripet material bytas ut. Saneringen kan vara en känslig process, särskilt om det rör sig om att ta bort bärande delar i huset. Du behöver anlita ett proffs för att sanera röta.

Kan jag sanera själv?

Om man har små mögelangrepp finns det saker du kan göra själv. Mindre angrepp kan avlägsnas med rengöringsmedel eller klorin. Detta gäller främst om angreppen är på hårda material och inte har gått in i själva materialet. Det går också att köpa kemiska medel för mögelsanering, men vi rekommenderar starkt att du vänder dig till en expert för mögelsanering.

Hindra att möglet kommer tillbaka

När möglet väl är sanerat, måste det säkerställas att möglet inte kommer tillbaka. Om förutsättningarna för mögelpåväxt inte förändras, kommer det snart nytt mögel. I samband med mögelsanering, rekommenderas därför att förebyggande åtgärder mot framtida fuktproblem införs, oftast installation av avfuktare.

Avfuktare

Fyll i offertformuläret för sanering!

Sanering

Meddelande

Kontaktuppgifter

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.