Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Hur får du den allra bästa AC:n, aircondition och luftkonditionering för ditt hem? Vi har sammanställt en rad med tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta den allra bästa AC:n för dig.
I artikeln...
Så får du mest kyla i sommar!
Bäst med en innedel per utrymme
Bäst AC utan plats för utedel

Bäst AC, aircondition & luftkonditionering

Allra bäst kylningseffekt får du om du köper en fast installerad AC med flera innedelar eller installerar en fast installerad AC per utrymme. Genom att välja ett aggregat med fler innedelar kan du kyla ner fler rum samtidigt och säkerställa ett behagligt klimat överallt.

Därför är det bäst med en innedel per utrymme 

 

En AC per utrymme är oftast det allra bästa alternativet. Det ger bäst effekt och dessutom kommer inte alla AC gå sönder samtidigt, när den dagen väl kommer. Många gånger är det också smidigare med rördragningen. Man slipper långa rördragningar, som både kan se fult ut och ge en minskad effektivitet. Flera innedelar passar bäst om utrymmena ligger nära varandra, så rördragningen blir kort, men är också bäst om man inte har plats för flera utedelar. 

 

Samsung-cebu-25
Behaglig svalka - Samsung Cebu 25 ger dig en behaglig inomhustemperatur och passar utmärkt för att kyla mindre utrymmen och villor upp till 50m². Du får nu ännu snabbare svalka i alla hörn, tack vare fler funktioner, ökad kapacitet och den integrerade wifi-styrningen.

 

Auratsu Pro Nordic 18 Fast installerad AC
Auratsu Pro Nordic 18 är en smart AC som optimerar ditt inomhusklimat och ger välbehövlig svalka under varma dagar. Denna luftkonditionering kommer bland annat med smart fjärrkontroll, miljövänligt köldmedium och energiklass A++. Den har även Wifi-styrning.

 

Bäst AC utan plats för utedel 

 

För dig som inte har utrymme för ett aggregat på utsidan av huset är det bästa alternativet en fast installerad AC med endast en innedel. Med en fast installerad AC utan utedel får du en högeffektiv och energisnål AC som samtidigt är lika tystgående som den är stilren. Många som vill slippa ett aggregat på fasaden investerar istället i fläktar eller en portabel AC, vill du ha den bästa lösningen är en AC utan utedel dock ett bättre alternativ eftersom effekten är högre och du slipper flytta din kyla dit du vill ha den. 

 

Qlima WDC 124 Komplett AC
Med Qlima Monoblock AC utan utedel får du alla fördelarna som med en vanlig AC samtidigt som du slipper den traditionella utedelen. Det enda som behövs är två hål i väggen samt ett litet hål för dräneringsslangen.

 

 

Så får du mest kyla i sommar 

 

Ett vanligt misstag som många gör när de väljer AC är att köpa en modell med lägre kapacitet. Många felbedömer hur mycket kyla de vill ha och inser inte att en AC som inte behöver jobba på full effekt är effektivare och mer energisnål än en som klarar av att kyla mer än den behöver. 

 

Under sommaren smyger sig värmen in på många ställen. Öppna och soldränkta fönster släpper in mycket värme och som resultat behöver din AC jobba hårdare för att uppnå inställd temperatur. När du sedan behöver kylan är det många som ställer in mycket låga temperaturer för att de tror att effekten kommer snabbare.   

 

Det bästa är att hjälpa din AC på traven genom att hålla dörrar och fönster stängda och enbart ställa in några graders kyla i taget, så att AC:n inte går på högvarv. Här har vi sammanställt råd som hjälper dig kyla ner ditt hem så effektivt som möjligt. Följer du råden och investerar i en fast installerad AC med en eller flera innedelar kommer du njuta av ett svalt hem hela sommaren. 

 

» Säkra lägsta förbrukning med din AC

 

Vi hittar bäst AC åt dig 

 

Är du osäker på vilken luftkonditionering som passar bäst för dig så hjälper vi dig gärna med att välja ut en AC med rätt kapacitet som effektivt kyler ner ditt hem under sommaren. Kontakta oss på 0770-777 600, så hjälper vi dig!

 

Gratis offert
Vill du få förslag på AC till ditt hem? Fyll i vårt offertformulär, så får du en gratis offert.