Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Hur får du den allra bästa AC:n, aircondition och luftkonditionering för ditt hem? Vi har sammanställt en rad med tips och råd kring hur du ska tänka för att hitta den allra bästa AC:n för dig.
I artikeln...
Så får du mest kyla i sommar!
Bäst med en innedel per utrymme
Bäst AC utan plats för utedel

Bäst AC, aircondition & luftkonditionering

Allra bäst kylningseffekt får du om du köper en fast installerad AC med flera innedelar eller installerar en fast installerad AC per utrymme. Genom att välja ett aggregat med fler innedelar kan du kyla ner fler rum samtidigt och säkerställa ett behagligt klimat överallt.

Därför är det bäst med en innedel per utrymme 

En AC per utrymme är oftast det allra bästa alternativet. Det ger bäst effekt och dessutom kommer inte alla AC gå sönder samtidigt, när den dagen väl kommer. Många gånger är det också smidigare med rördragningen. Man slipper långa rördragningar, som både kan se fult ut och ge en minskad effektivitet. Flera innedelar passar bäst om utrymmena ligger nära varandra, så rördragningen blir kort, men är också bäst om man inte har plats för flera utedelar. 

Samsung Wind-Free™ Comfort 25 Fast installerad AC
Med Wind-Free™ tekniken används 23 000 mikrohål som försiktigt sprider den kalla luften jämnt i hela rummet, för ett bekvämt inomhusklimat utan drag. Läget på 2 steg ändras automatiskt efter behov och den önskade temperaturen kan snabbt nås och upprätthållas. Wind-Free™ metoden skapar en stilla luftspridning och ger inga kalla vinddrag, vilket ger ett optimalt klimat på kontoret eller i sovrummet.
Mitsubishi Electric HR Cool 25 VF Fast installerad AC
Be Smart Stay Cool! Visst är det skönt att kunna gå in i ett svalt och skönt hem när det är varmt och svettigt utomhus? Med Mitsubishis AC är du rustad för Sveriges nu mer varma sommardagar och kan känna dig trygg med riktigt bra kvalitet. HR Cool - Luftkonditionering för varma sommardagar! Snabbt och energieffektivt kyler Mitsubishis HR Cool luftkonditionering ned ditt hem till önskad temperatur, så att du kan luta dig tillbaka och bara njuta.

Bäst AC utan plats för utedel 

För dig som inte har utrymme för ett aggregat på utsidan av huset är det bästa alternativet en fast installerad AC med endast en innedel. Med en fast installerad AC utan utedel får du en högeffektiv och energisnål AC som samtidigt är lika tystgående som den är stilren. Många som vill slippa ett aggregat på fasaden investerar istället i fläktar eller en portabel AC, vill du ha den bästa lösningen är en AC utan utedel dock ett bättre alternativ eftersom effekten är högre och du slipper flytta din kyla dit du vill ha den. 

Qlima WDH229 AC AC utan utedel
Qlima WDH229 AC är en stilren AC som tar upp minimalt med plats i ditt hem. Det enda som krävs är 2 hål i väggen samt ett litet hål för dräneringsslangen. Qlima WDH229 AC är mycket enkel att installera och har därför inget krav på att en certifierad kylmontör gör jobbet. Den passar lika bra för varma sommardagar som kyliga vinterkvällar, välj själv om du vill ha härlig svalka eller behaglig värme från enheten.
Innova Energie Elec 2.0 AC utan utedel
Innova 2.0 Elec är ett nytt koncept för luftkonditionering helt utan utomhusdel. Installeras med två hål i väggen för in och utgående luftflöde. Luftkonditionering utan utomhusdel. Elec 2.0 är optimerad för att ge en behaglig temperatur med låg energiförbrukning. Med sin stilrena och minimala design passar detta aggregat perfekt för kontor, uterum eller sommarstuga.

Så får du mest kyla i sommar 

Ett vanligt misstag som många gör när de väljer AC är att köpa en modell med lägre kapacitet. Många felbedömer hur mycket kyla de vill ha och inser inte att en AC som inte behöver jobba på full effekt är effektivare och mer energisnål än en som klarar av att kyla mer än den behöver. 

Under sommaren smyger sig värmen in på många ställen. Öppna och soldränkta fönster släpper in mycket värme och som resultat behöver din AC jobba hårdare för att uppnå inställd temperatur. När du sedan behöver kylan är det många som ställer in mycket låga temperaturer för att de tror att effekten kommer snabbare.   

Det bästa är att hjälpa din AC på traven genom att hålla dörrar och fönster stängda och enbart ställa in några graders kyla i taget, så att AC:n inte går på högvarv. Här har vi sammanställt råd som hjälper dig kyla ner ditt hem så effektivt som möjligt. Följer du råden och investerar i en fast installerad AC med en eller flera innedelar kommer du njuta av ett svalt hem hela sommaren. 

» Säkra lägsta förbrukning med din AC

Vi hittar bäst AC åt dig 

Är du osäker på vilken luftkonditionering som passar bäst för dig så hjälper vi dig gärna med att välja ut en AC med rätt kapacitet som effektivt kyler ner ditt hem under sommaren. Kontakta oss på 0770-777 600, så hjälper vi dig!

Gratis offert
Vill du få förslag på AC till ditt hem? Fyll i vårt offertformulär, så får du en gratis offert.