Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Hur stor pool ska man ha?

Storleken på din pool bör anpassas efter trädgårdens förutsättningar, din budget och till vilket syfte du valt att skaffa pool.

Så väljer du rätt storlek på pool

Det finns inget rätt eller fel när du väljer storlek på din pool, endast vad som kommer passa dina förutsättningar och behov bäst. När du väljer hur stor pool du ska ha är en god rekommendation att utgå från följande förutsättningar; poolens syfte, trädgårdens förutsättningar samt din budget.

Välj poolstorlek efter behov och förutsättningar

Om du verkligen vill vara nöjd med din investering är nog syftet, eller din tanke, med poolen den allra viktigaste faktorn att ta med i beräkningen när du väljer storlek på poolen. Hur har du tänkt att använda poolen? Ska den vara en plats för avkoppling med några få vänner eller familj, eller ska den rymma många samtidigt och ha utrymme för plask och lek? Vill du ha en pool med sittplatser eller ska huvudsyftet vara att ta ett dopp?

Ett vanligt misstag är att man bygger en för liten pool så att resultatet inte stämmer överens med den vision man grundat sitt köp på. Den allra vanligaste storleken på pool i Sverige idag är 4x8 meter vilket är ett standardmått som passar bra för de allra flesta som vill att poolen ska kunna vara en plats för såväl umgänge som lek och avkoppling.

Trädgårdens förutsättningar påverkar poolens storlek

Den andra faktorn som självklart är med och påverkar valet av pool är hur din tomt är uppbyggd. Trädgårdens storlek och utformning sätter ganska strikta krav på hur poolen kan se ut och vara utformad. Vid köp av pool är det dock lätt att glömma bort utrymmet runt poolen när man beräknar den totala storleken. Har du planerat för ett trädäck eller någon form av pooldäck runt poolen? Poolens storlek bör anpassas så att även trädäcket eller platsen runt om poolen är rymlig och inte känns trång. Många gånger vill man ha en så stor pool som möjligt och får därför ingen plats kvar till det utrymme där man trots allt spenderar den största delen av tiden när man umgås omkring poolen tillsammans, nämligen pooldäcket.

Kostnad och uppvärmning för olika poolstorlekar

Sist men absolut inte minst rekommenderar vi att du utgår från vilken månadskostnad du är villig att få med din pool. Ju större pool desto mer [högre] utgifter för uppvärmning och rengöring och köp av tillbehör som pooltak. Är en stor storlek på poolen viktig är det extra viktigt att du väljer rätt uppvärmningskälla och säkrar en så låg energiförbrukning som möjligt, om du inte vill att kostnaderna ska dra iväg.

Läs mer:

Vilken uppvärmning är bäst till poolen?

Varför ska man täcka poolen?

Från små terrasspooler till rymliga pooler med plats för många

Oavsett vad din trädgård eller budget har för förutsättningar så går det idag att hitta en pool för nästan alla behov eller önskningar. Idag kan du välja mellan små terrasspooler med sittplatser för ett fåtal vänner till stora pooler där barnen kan leka samtidigt som du flyter på en madrass en bit bort. Vill du ha mer information om olika poolstorlekar och hur du kan få den bästa lösningen för din trädgård och dina önskningar? Kontakta oss så hjälper vi dig!