Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Är det mycket jobb med pool?

Funderar du på att bygga pool men är osäker på hur mycket tid som krävs av dig för att underhålla poolen? Att njuta av svalkande dopp i sommar behöver inte vara besvärligt. Med förebyggande åtgärder och automatisk rengöring underlättar du skötseln avsevärt.

Vad krävs för att underhålla en pool?

Att vattnet i din pool är rent är det viktigaste du behöver tänka på. Med smutsigt vatten kan såväl poolen som de som badar i den ta skada. Du behöver genomföra kontinuerliga kontroller av ditt poolvatten för att vara säker på att vattenvärdena är okej. För att kontrollera vattnet använder du pH stickor och genom att tillsätta diverse medel i ditt vatten säkerställer du att det är hälsosamt att bada i. Här kan du läsa mer om hur du genomför tester av ditt poolvatten på ett smidigt sätt samt hur du rengör din pool effektivt:

Läs mer:

Säkerställ rent vatten i poolen Så rengör du din pool effektivt

Poolrobot och pooldammsugare för effektiv och automatisk rengöring

När det kommer till att avlägsna övrig smuts som löv och dylikt från din pool är en poolrobot det allra smidigaste alternativet. Du kan rengöra din pool för hand med en hov eller dylikt, men du kan även låta en poolrobot göra jobbet åt dig. Poolroboten fungerar som en automatisk dammsugare som rengör ditt vatten kontinuerligt. Med en poolrobot kan du spara in många timmar på rengöring och får mer tid över till att njuta av din rena pool.

Till poolrobot och pooldammsugare

Förebygg smuts genom att täcka poolen

Idag är det lag på att täcka poolen för att säkerställa en hög säkerhet. Det du kanske inte tänker på är att din pooltäckning även förhindrar att smuts och regnvatten når vattenytan och håller poolen ren. Med pooltäckning kan du därmed minimera mängden smuts som når din pool vilket underlättar rengöringen avsevärt. För bäst effekt bör du täcka poolen så snart du inte badar i den. Här kan du läsa mer om fördelarna med pooltäckning och ta reda på vilken pooltäckning som passar just för dig:

Till kunskapsbank för pooltak och pooltäckning