Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Drybox X4 Avfuktare
Drybox X4 Avfuktare
Drybox X4 Avfuktare

Drybox
X4 Avfuktare

Max yta 250 m³
För krypgrund & kalla utrymmen
Låg driftkostnad
15 495 kr
Drybox X4 Avfuktare

X4 Avfuktare

15 495 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 2-4 veckor.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Drybox X4 är en robust adsorptionsavfuktare anpassad för låga temperaturer. Perfekt för dig som vill hålla koll på luftfuktigheten i din krypgrund, källare eller vind upp till 250m². Med en avfuktningskapacitet på hela 19 l/dygn kan du snabbt få kontroll på fuktigheten i utrymmet.
Energieffektiv
Värme och ventilation sänker den relativa fuktighete i ett utrymme, vilket dock kan bli både dyrt och energikrävande. Sorptionsavfuktaren X4 från Drybox spar energi samtidigt som den effektivt avfuktar luften. Jämfört med kostnaden för att värma upp ett fuktigt utrymme sparar du upp till 25-50% med en sorptionsavfuktare.

Inbyggd hydrostat
Drybox X4 sorptionsavfuktare kommer med en inbyggd hygrostat för styrning och programmering av luftfuktigheten. När Drybox levereras är hygrostaten förinställd på 65% RF och kan enkelt ändras efter önskemål.

Så fungerar Drybox sorptionsavfuktare
Drybox X4 sorptionsavfuktare skapar ett undertryck i krypgrunden, källaren eller vinden vilket minskar risken för mögel och dålig lukt. Sorptionsfläkten har en frånluftskanal för den överflödiga fukten, och två luftkanaler för den torra luften. Den fuktiga luften sugs in i fläkten där den blir torr, för att sedan föras ut genom frånluftskanalen till utsidan av byggnaden. Därigenom skapas ett undertryck, som bidrar till en förbättrad luftkvalité i hela byggnaden. Den torra luften cirkulerar sedan via de två torrluftskanalerna. Avfuktaren har ingen vattenbehållaren utan den fuktiga luften förs ut genom en luftström vilket gör att du inte behöver oroa dig för frysrisk.

Smart styrning som följer mögelindex
Drybox X4 är utrustad med en smart styrning som kan följa mögelindex och på så sätt sänka energiförbrukningen. Det innebär att vid låga temperaturer kan avfuktaren tillåta en högre luftfuktighet, för att spara energi. Det på grund av att mögel inte trivs i låga temperaturer och hög luftfuktighet, och kan inte sprida sig lika enkelt som när temperaturen är högre. På sommaren är Drybox programmerad för att hålla en fuktighet på 65% RF (vid ca +15°C), medan samma inställning på vintern (ca +5°C) istället tillåter en luftfuktighet på 75% RF innan avfuktning påbörjas.

Fler fördelar:
-Lång livslängd
-Avfuktar vid temperaturer mellan -20°C till +40°C
-Inbyggd hygrostat
-Låg energiförbrukning
-Enkel och användarvänlig konstruktion
-Torrluftsmängd 250 m³/h
-Avfuktningskapacitet 19 liter/dygn
-Kapacitet upp till 250 m²
-850W Effekt
-Filterbyte
- Garanti: 5 års garanti

Dokument

Teknisk information

VarumärkeDrybox
Art.Nr.X4
AvfuktningSorptionsavfuktare
Tillverkarens Art.Nr.X4
Säkring10 A
TypAvfuktare
Spänning230 V
Avfuktningseffekt19
Djup425 mm
Höjd285 mm
Tillverkargaranti5 år
Ljudnivå52 dBa
Vikt6 kg
Bredd335 mm
WiFiNej
EAN-nr7350069720047