Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
TrygghetsVakten Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare

TrygghetsVakten
Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare

För krypgrund upp till 40 m²
Patenterad teknik
Låg energiförbrukning
5 590 kr
TrygghetsVakten Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare

TrygghetsVakten Krypgrund TVK 40 m² Avfuktare

5 590 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Trygghetsvaktens Krypgrund är en termisk avfuktare som är speciellt anpassad för att skydda krypgrund och torpargrunder mot fukt. Ett bra val när du vill ha en effektiv fast installerad avfuktare som är ljudlös, driftsäker och med låg energiförbrukning.
Avfuktare för krypgrund
Avfuktaren kontrollerar klimatet i krypgrunden och beräknar när det finns risk för fukt och anpassar sig sedan därefter.

Patenterad teknik för termisk avfuktning
Tack vare övervakningen av klimatet i krypgrunden är avfuktaren vänlig mot miljön med sin exceptionella teknik, som gör att den fungerar utan att du behöver täppa till den naturliga ventilationen. Tekniken går ut på att svag värme automatiskt slås på under de perioder när luften i krypgrunden är kallare än vad utomhusluften är. Värmen tillförs bara när det är nödvändigt och på så sätt sparar du mycket energi jämfört med andra, äldre avfuktare.

Säker avfuktning
Med den naturliga ventilationen som bibehålls är TrygghetsVakten Krypgrund ett säkrare avfuktningssystem än många andra. Med öppen ventilation krävs det lång tid (flera månader) för att fukten ska återetablera sig i grunden under eventuella strömavbrott eller andra driftstopp, vilket gör att den även passar bra för dig som är bortrest då och då. Tack vare den öppna ventilationen leds också markemissioner som exempelvis radon ut.

Så fungerar Trygghetsvakten krypgrund
- Temperaturen inne och ute mäts.
- Innan dessa data jämförs, så mäts luftfuktigheten inne och ute
- Om luftfuktigheten är lägre ute och temperaturen lägre inne så går värmeslingan igång och avvärjer på så vis risk för att varmluft kondenserar.

Ljudlös och underhållsfri
TrygghetsVakten är ensamma på marknaden att kunna erbjuda helt ljudlösa krypgrundavfuktare, det tack vare att den inte är utrustad med några rörliga delar som riskerar att låta. Systemet är också helt underhållsfritt och är designat för att hålla i minst 50 år utan underhåll.

Låg Energiförbrukning
Energiförbrukningen för systemet är extremt låg, dels på grund av att systemet endast är igång vid behov, Trygghetsvakten krypgrund förbrukar en fjärdeldel jämfört med konkurrenterna och ligger på ca. 6-7 kWh/m²/år. Under långa varma somrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp.

Uppgradera
Om du vill uppgradera ditt avfuktningssystem för att öka driftsäkerheten och säkra dess funktion rekommenderas TrygghetsVakten Pro-X

Garanti
3 års materialgaranti (kan förlängas till 7 år om produkten registreras på Trygghetsvakten.se).

Teknisk information

VarumärkeTrygghetsvakten
Art.Nr.fakt-tvk040
AvfuktningTermisk avfuktare
TypAvfuktare
Kabellängd30 m
Tillverkargaranti3 år
Effekt440 W
Energiförbrukning280 kWh/år
WiFiNej