Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
TrygghetsVakten Pro-X TVPX 70 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Pro-X TVPX 70 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Pro-X TVPX 70 m² Avfuktare

TrygghetsVakten
Pro-X TVPX 70 m² Avfuktare

Avfuktar krypgrund upp till 70 m²
Skydd mot lukt och radon
För krypgrund med synliga skador
17 990 kr
Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

TrygghetsVakten Pro-X är överlägset den mest effektiva metoden för avfuktning av krypgrunder och är speciellt utvecklad för fuktiga krypgrunder med förekomst av skadliga ämnen, som mögel eller radon.
Pro X - Avfuktare för krypgrund med fuktproblem
Genom att ta kontroll över både värme och ventilation i krypgrunden kan systemet hålla krypgrunden torr samtidigt som farliga ämnen ventileras ut. Med låg energiförbrukning och bra garantier blir Pro-X ett självklart val när du vill förebygga, eller redan har fuktskador.

Patenterad teknik för termisk och hygrodynamsk avfuktning
Den patenterade tekniken går ut på att alltid övervaka klimatet i krypgrunden för att se om det är fuktigt nog för mögel eller röta att växa. Om ventilationen inte räcker till för att motverka fukten, så aktiveras automatiskt värmen som gör att luftfuktigheten sänks och kan driva ut fukten. Det ger en hög uttorkningskapacitet och då värmen bara aktiveras när det är nödvändigt, är denna avfuktare mycket energisnål och vänlig mot miljön.

Så fungerar det:
- Temperaturen mäts, både inom- och utomhus.
- Luftfuktigheten mäts, både inom- och utomhus.
- Om luftfuktigheten ute är lägre och temperaturen inne också är lägre, så går värmeslingan igång och avvärjer på så vis risken för att varmluft kondenserar.
- Fläkten går med ett lågt varvtal för att luften alltid ska vandra från grunden mot utsidan. När luften utomhus är mindre fuktig än luften i krypgrunden ökar fläkten och utomhusluften används för att torka ut grunden.

Säker avfuktning
TrygghetsVakten Krypgrund är ett säkrare avfuktningssystem jämfört med många andra, eftersom en stor del av den naturliga ventilationen bibehålls. Tack vare delvis öppen ventilation krävs det lång tid (flertalet månader) för att fukten ska återetablera sig i grunden under eventuella driftstopp. Det gör också att skadliga ämnen som exempelvis radon eller mögel leds ut genom ventilationen.

Energisnål och underhållsfri
TrygghetsVakten Pro-X är byggd för att vara mycket tyst och för att kräva minimalt underhållsarbete. Med lång livslängd är det en säker men också kostnadseffektiv lösning på dina fuktproblem i krypgrunden. Energiförbrukningen för avfuktaren är extremt låg och ligger normalt på ca. 4-5 kWh/m²/år. Under långa varma somrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp då det är då avfuktaren arbetar som mest. Anledningen till att fuktskador är vanligare på sommaren är på grund av att utrymmet i husgrunden är varmare än luften som kommer in i grunden utifrån och från markgrunden.

Garanti3 års materialgaranti (kan förlängas till 7 år om produkten registreras på Trygghetsvakten.se).

Teknisk information

VarumärkeTrygghetsvakten
Art.Nr.fakt-tvpx070
AvfuktningHygrodynamisk avfuktareTermisk avfuktare
TypAvfuktare
Luftflöde350 m3/h
Kabellängd50 m
Tillverkargaranti3 år
Effekt940 W
Energiförbrukning280 kWh/år
WiFiNej