Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
TrygghetsVakten Vind Classic TVUcX 170 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Vind Classic TVUcX 170 m² Avfuktare
TrygghetsVakten Vind Classic TVUcX 170 m² Avfuktare

TrygghetsVakten
Vind Classic TVUcX 170 m² Avfuktare

Avfuktar vind upp till 170 m²
Extra bra skydd med värme
För vindar med synliga skador
20 490 kr
Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

TrygghetsVakten Vind Classic är ett komplett skydd mot fukt och mögel och fungerar även om din vind redan har synlig påverkan. Med sin låga energiförbrukning och ett säkert skydd gör du både vinden och din plånbok en tjänst.
TrygghetsVakten Vind Classic
Classic har samma system som Start men har också en värmekabel som hjälper till när ventilationen inte är tillräcklig för att hålla vinden torr. När klimatet närmar sig mögeltillväxt slås värmekabeln på och värmer vinden tills risken är borta.

Säker och komplett avfuktning
Den patenterade hygrodynamiska funktionen som denna produkt är utrustad med innebär att din avfuktare övervakar klimatet i vindens utrymme och jämför det med klimatet utomhus. När luften är torrare utomhus kan systemet ventilera in den torra luften och på så vis blir avfuktaren mycket energisnål. Till skillnad från en del andra avfuktare så kräver inte TrygghetsVakten Vind att du täpper till den övriga ventilationen. Risken blir då lägre för snabb igen-fuktning vid ett eventuellt driftstopp, såsom strömavbrott.

Tekniken bakom:
- Temperaturen & Luftfuktighet mäts inomhus & utomhus.
- Om förutsättningarna är gynnsamma ute (låg luftfuktighet) passar systemet på att ventilera in den torra luften. (Endast med TrygghetsVakten Vind Classic: Om luftfuktigheten är hög övervakar systemet istället förhållandena på vinden och går in med värme om luftfuktigheten blir för hög under en längre period.)
- Klimatet balanseras upp och det blir torrare inomhus.

Extremt tyst & minimalt med underhåll
TrygghetsVakten Vind Classic är mycket tystgående tack vare ljuddämparen som omsluter enheten. De medföljande gummibanden som du fäster fläkten i taket med har också en ljuddämpande effekt, på så sätt slipper du störas av oljud eller buller. Förutom att denna avfuktare är mycket tystgående så att du knappt tänker på att den finns, så kräver den minimalt med underhåll.

Vänlig mot miljön & sparsam energiförbrukning
Energiförbrukningen för systemet är extremt låg tack vare att avfuktaren bara jobbar vid behov. Totalt ligger förbrukningen på ca 3-4 kWh per kvadratmeter och år. Räkna med några hundra kilowattimmar varje år, beroende på hur stor vind du har. Under långa kalla vintrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp och kan bli högre.

Vintern - då flest drabbas av fukt
På vintern drabbas många av fuktproblem på vinden på grund av den varma luften från våningarna under. Där finns många källor till fukt, såsom dusch, disk och tvätt. Om inte husets ventilation och fuktspärrar fungerar som de ska, kan den fuktiga varma luften leta sig upp på vinden istället för att ventileras ut, och möter då den kalla luften på vinden.

Garanti
3 års materialgaranti (kan förlängas till 7 år om produkten registreras på Trygghetsvakten.se).

Teknisk information

VarumärkeTrygghetsvakten
Art.Nr.favt-tvucx170
AvfuktningHygrodynamisk avfuktareTermisk avfuktare
TypAvfuktare
Luftflöde700 m3/h
Kabellängd50 m
Tillverkargaranti3 år
Effekt610 W
Energiförbrukning680 kWh/år
WiFiNej