Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Trygghetsvakten Krypgrund TVK 140 m²

fakt-tvk140

BLACK WEEK

15% rabatt när du anger koden BW15 i kassan!


fakt-tvk140

Trygghetsvakten Krypgrund TVK 140 m²

Artikelnummer: fakt-tvk140
 • Avfuktar upp till 140 m²
 • För krypgrund med en eller två delar
 • Driftsäkert avfuktningssystem
 • 2 x Trygghetsvakten TVK50
 • 3 x Armerad marktäckning 8 997 kr
 • 6 x Tejp för isolering 1 500 kr

* Obligatoriska fält

Från 275 kr/månad

Beställningsvara

Beskrivning
Detaljer

Avfuktare för krypgrund

Trygghetsvaktens Krypgrund är en termisk avfuktare som är speciellt anpassad för att skydda krypgrund och torpargrunder mot fukt. Ett bra val när du vill ha en effektiv fast installerad avfuktare som är ljudlös, driftsäker och med låg energiförbrukning. Avfuktaren kontrollerar klimatet i krypgrunden och beräknar när det finns risk för fukt och anpassar sig sedan där efter.

Patenterad teknik för termisk avfuktning

Tack vare övervakningen av klimatet i krypgrunden är avfuktaren vänlig mot miljön med sin exceptionella teknik, som gör att den fungerar utan att du behöver täppa till den naturliga ventilationen. Tekniken går ut på att svag värme automatiskt slås på under de perioder när luften i krypgrunden är kallare än vad utomhusluften är. Värmen tillförs bara när det är nödvändigt och på så sätt sparar du mycket energi jämfört med andra, äldre avfuktare.

Säker avfuktning

Med den naturliga ventilationen som bibehålls är TrygghetsVakten Krypgrund ett säkrare avfuktningssystem än många andra. Med öppen ventilation krävs det lång tid (flera månader) för att fukten ska återetablera sig i grunden under eventuella strömavbrott eller andra driftstopp, vilket gör att den även passar bra för dig som är bortrest då och då. Tack vare den öppna ventilationen leds också markemissioner som exempelvis radon ut.

Så fungerar Trygghetsvakten krypgrund

 1. Temperaturen inne och ute mäts.
 2. Innan dessa data jämförs, så mäts luftfuktigheten inne och ute
 3. Om luftfuktigheten är lägre ute och temperaturen lägre inne så går värmeslingan igång och avvärjer på så vis risk för att varmluft kondenserar.

Ljudlös och underhållsfri

TrygghetsVakten är ensamma på marknaden att kunna erbjuda helt ljudlösa krypgrundavfuktare, det tack vare att den inte är utrustad med några rörliga delar som riskerar att låta. Systemet är också helt underhållsfritt och är designat för att hålla i minst 50 år utan underhåll.

Låg Energiförbrukning

Energiförbrukningen för systemet är extremt låg, dels på grund av att systemet endast är igång vid behov, Trygghetsvakten krypgrund förbrukar en fjärdeldel jämfört med konkurrenterna och ligger på ca. 6-7 kWh/m²/år. Under långa varma somrar går energiförbrukningen för systemet naturligt upp.

Installation och sanering

Vill du ha hjälp med installationen kan du välja till det innan du trycker på köpknappen. Men installation säkerställer du att produkten installeras korrekt och att du får ut bästa möjliga effekt av din investering.

Vi sanerar även mögelpåväxt med AMP-91. Det är en stark klorblandning som är giftig vid saneringen och därför kräver specialanpassad skyddsutrustning och utbildning. På grund av det erbjuder vi endast mögelsanering i samband med att du köper en installation av din avfuktare. Priset för saneringen baseras på mängden saneringsmedel som krävs per 60 m² samt arbetskostnad. Restprodukten av AMP-91 är salt och vatten, vilket innebär att medlet efter sanering är helt giftfritt.

Uppgradera

Om du vill uppgradera ditt avfuktningssystem för att öka driftsäkerheten och säkra dess funktion rekommenderas TrygghetsVakten Pro-X

Pro-X 70 m² Pro-X 150 m²

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 7 års totalgaranti under förutsättning att installation köps av Polarpumpen och att produkten registreras på Trygghetsvakten.se. Annars materialgaranti 3 år som kan förlängas till 7 år om produkten registreras.
Märke Trygghetsvakten
Produkttyp Avfuktare
Avfuktningsteknik Olika avfuktningsteknik har olika fördelar och nackdelar. De passar olika bra i olika utrymmen.
Läs mer
Termisk avfuktare
Ungefärlig livslängd år ca 50
Förutsättningar    
Yta (Max / Min) 140
Avfuktare för:
 • Krypgrund
 • Boyta
Värmekabel    
Längd m 50 + 50
Effekt (Max.) W 440 per enhet
Förbrukning kWh/år 980*
Extra info 7 kWh per m²
Installation

Beställ en installation av en TrygghetsVakten Krypgrund

Låt våra fukttekniker installera din avfuktare från TrygghetsVakten! Allt material ingår i installationskostnaden. Enkelt, smidigt och prisvärt.

Vad är innebär en installation av en TrygghetsVakten Krypgrund?

Vid installation av TrygghetsVaktens Krypgrundsavfuktare sker montering av värmekabel med styrning och eventuell marktäckning.

Vad ingår i installationen?

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören, följer här vad som ingår i en installation av avfuktare:

 • Montering av TrygghetsVakten avfuktare
 • El-anslutning till närmaste utomhusuttag med jordfelsbrytare
 • Förlängningskabel 20 meter för utomhusbruk
 • Installation av eventuell marktäckning
 • Grovstädning av installationsplatsen
 • Genomgång av Trygghetsvakten avfuktare med kund

Förutsättningar för installation

 • Det går att ta sig in i grunden och kunna jobba i den. Lägsta höjd för att installatörerna ska kunna jobba är 40 cm, men det tillkommer en kostnad för extra arbetstid under 60 cm.
 • Installatören ska kunna ta sig in i krypgrunden med installationsmaterialet utan risk för person- eller husskador.
 • Krypgrunden ska vara fri från organiskt material, t.ex. jord, byggspill, vatten etc.
 • Krypgrunden ska vara ventilerad. En ventil per 5 m yttervägg.
 • Installationen måste ske i hela krypgrunden, t.ex. vid radhus måste krypgrunden vara avskild från intilliggande hus.
 • Krypgrunden får inte ha skador, till exempel omfattande missfärgningar eller mögelpåväxt i blindbotten/trossbotten. Har du mögelpåväxt behöver du köpa tilläggstjänsten Sanering av Krypgrund.
 • Utomhusuttag med jordfelsbrytare ska finnas invid installationsplatsen.
 • Vid bjälklag i betong tillkommer en kostnad för håltagning och pluggning för uppfästning av kabel, välj till detta direkt på produkten.
 • Installatören ska kunna nå installationsplatsen i egen bil. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.

Förberedelser för installation

 • Se till att alla förutsättningar uppfylls.
 • Som kund behöver du plocka undan kring installationsplatsen så att installatören lätt kommer åt.

Att tänka på

 • Hus med syllventilation ska ha ventilerad krypgrund.
 • Vid kraftigt fuktig krypgrund bör du som kund torka ur krypgrunden med varmluftsfläkt.
 • Visar det sig att det finns mögelpåväxt i krypgrunden rekommenderar vi en sanering av krypgrunden samt en uppgradering till en installation av Trygghetsvakten Pro-X.
 • Om det vid installation visar sig att en eller flera av förutsättningarna inte är uppfyllda, kan ÄTA-kostnad för avhjälpande av detta tillkomma.
 • Om det ej finns farbar väg eller om du bor på en ö kan det i vissa fall avtalas med installatör om en lösning för att få installation.
 • Är din grund inte ventilerad behöver installatören göra nya hål för ventilation, denna kostnad görs upp direkt mellan kund och installatör.
 • Vid kraftig fuktbelastning i syllen kan extra ingrepp behöva göras som t.ex. att riva blind- eller trossbotten, för att kontrollera hur stort fuktangreppet är, riva ut isolering och ersätta rötskadade bjälkar och sätta ut varmluftsfläktar.
 • Om det finns blinda avdelningar i krypgrunden som måste göras tillgängliga för sanering samt klimatsäkring, behöver vi ibland öppna upp i grundmuren för att lägga ut markfolie och integrera utrymmet med den övriga grundens klimatsäkring. Kostnaden för denna håltagning görs upp mellan kund och installatör.

Möjlighet till rotavdrag

Du har möjlighet att via tillval nyttja rotavdrag på 30 % när du köper tjänsten installation. Då behöver vi även ditt personnummer samt din fastighetsbeteckning. Vi sköter all kontakt med Skatteverket, men det är ditt ansvar att veta om du uppfyller kraven.

Betalning & Leverans

Våra betalningsmetoder

Kortbetalning

När du betalar med kort kan du känna dig trygg då vi använder oss av 3-D Secure teknologin som är utvecklas av Visa och Mastercard. Med denna teknologin identifieras kortinnehavaren online och överföringen krypteras, så att ingen obehörig kan komma åt dina uppgifter. Dina kortuppgifter hanteras av Nets och uppfyller kraven för PCI-DSS.

Förskottsbetalning

Vill du använda dig av förskottsbetalning, skickar vi dina varor när din betalning har registrerats på vårt konto. Det tar ca 2-3 bankdagar från det att du betalat tills betalningen når oss. Kom ihåg att ange ditt namn och ordernummer när du betalar till vårt bankgiro-konto.

Svea Ekonomi - faktura

Väljer du att betala mot faktura, har du 14 dagars betalningsvillkor. För att handla mot faktura, behöver du vara 18 år samt vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Svea Ekonomi - delbetalning

Genom Svea Ekonomi har du möjlighet att delbetala ditt köp genom att teckna ett kreditavtal. I kassan kryssar du för den betalningstid som passar dig bäst och du kan alltid betala ditt köp i sin helhet närsomhelst innan förfallodag. När du lämnat dina personuppgifter i kassan, kommer en kreditprövning utföras. I vissa fall innebär det att en det tas en kreditupplysning och då skickas en kopia hem till dig.

Exempel:

 • Delbetala 3 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 195 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 6 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 295 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 12 månader - ränta 0%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 18 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.
 • Delbetala 24 månader - ränta 9,5%, uppläggningsavgift 395 kr, aviseringsavgift 35 kr.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 35 kr: 16,43 %. Den totala kostnaden blir 10 815 kr.

Här kan du kan läsa mer om de allmänna villkoren.

Här kan du läsa våra detaljerade betalningsvillkor.

Leverans

Med installation: Produkten skickas direkt till installatören, som tar med sig produkten vid installationstillfället.

Utan installation: Produkten skickas till utlämningsställe.

Normal leveranstid 3-5 arbetsdagar.

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag - Torsdag kl. 8.00 - 20.00
Fredag kl. 8.00 - 19.00
Lördag kl. 10.00 - 16.00
Söndag kl. 10.00 - 18.00

Andra som har tittat på produkten har också tittat på