Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vid mögelsanering i krypgrund är det viktigt att man har rätt skyddskläder.
I artikeln...
Hur går saneringen till?
Viktigt att avfukta efter sanering av mögel

Mögelsanering i krypgrund

Så länge krypgrunden inte drabbats av en omfattande luktsmitta och det inte börjat växa rötsvamp i utrymmet räcker det oftast att sanera för att få bukt med mögelproblemet. När du upptäckt mögel i krypgrunden bör du se till att få en sanering gjord så fort som möjligt. Ju längre du väntar desto mer hinner möglet växa och du riskerar att grunden drabbas av mer omfattande skador som saneringen inte klarar av att åtgärda.

Hur går saneringen till?

Att sanera mögel i krypgrunden kräver erfarenhet och särskild skyddsutrustning. Möglet i krypgrunden utsöndrar mögelgifter och alla saneringsmetoder är mer eller mindre giftiga. Du bör alltid anställa en fackman vid en mögelsanering eftersom felaktiga metoder medför risker att möglet sprids eller att du blir sjuk.

Den bästa metoden för att få bort mögel i krypgrunden är att använda klor. Det tar effektivt bort möglet samtidigt som det lämnar en ren yta som gör att krypgrunden ser som ny ut efteråt. Klor är giftigt under själva saneringen och det krävs utbildning och specialanpassad skyddsutrustning för att hantera metoden. Restprodukten av saneringen är salt och vatten som inte släpper några gifter i efterhand, bra både för dig och för miljön.

Viktigt att avfukta efter sanering av mögel

Ett mögelangrepp beror alltid på att krypgrunden har utsatts för mycket fukt under tid. Om klimatet i krypgrunden inte förbättras kommer möglet garanterat att komma tillbaka. Därför bör du alltid låta en avfuktare installeras i krypgrunden efter mögelsaneringen. Vi rekommenderar TrygghetsVakten Pro-X för ett långsiktigt skydd av krypgrunden.