Toshiba Polar luft-luftvärmepumpar

Toshiba Polar är framtagen för nordiskt klimat och för att spara energi från första dagen. Få värme på vintern och skön svalka på sommaren.

Toshiba värmepumpar passar allt från den lilla sommarstugan till den stora villan. Dessutom har Toshiba Polar utmärkts till "bäst i test", eftersom den är mycket energieffektiv och genererar en hög besparing.

Toshiba
Alla produkter i denna kategori

2 artiklar

per sida

2 artiklar

per sida

Fråga oss!

Fråga oss om hjälp

* Obligatoriska fält

"Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Valle, rådgivare.
0770-777 600
info@polarpumpen.se
Telefontid vardagar 8-17

Tusenlappar i årlig avkastning!

Toshibas värmepumpar har bra kapacitet och god effektivitet. De är konstruerade för långvarig hållbarhet och pålitlig kvalitet i det nordiska klimatet. Du har självklart valmöjligheten att använda alla Toshibas värmepumpar även som luftkonditionering på sommaren. Få saker borde värderas så högt som god sömn - något som är svårt att uppleva under svettiga sommarnätter.

Toshiba Polar Supreme (Daiseikai)

Toshibas senaste luft-luftvärmepump heter Toshiba Polar Supreme. Den har ett SCOP-värde på hela 5,1 och energiklass A+++ i både värmedrift och kyldrift. Bättre kan det knappast bli!

Toshiba har finslipat tekniken i sina tidigare mycket framgångsrika Daiseikai-modeller och levererat något ännu bättre. Den ger garanterat värme ned till -25°C och ger en hög effekt även vid låga temperaturer. Förutom att tänka på effektiviteten har Toshiba även skapat en ny attraktiv design i "vit metallic".

(Toshiba Polar Supreme kallas också Toshiba Daiseikai 8 Arctic, Toshiba Super Daiseikai 8 Arctic eller Toshiba Arctic.)

Toshiba Polar (Daiseikai)

2010 blev Toshiba Polar 10 utmärkt som Bäst-i-Test hos Tekniskmagasinet. Till exempel värderades pumpens energieffektivitet och uppvärmningsförmåga mycket högt. Även om det har hänt en del på marknaden sedan testet utfördes så står sig Polar 10 fortfarande stark och är en av Polarpumpens mest populära värmepumpar. Toshiba Polar 13 är av samma teknik, serie och årgång men har snäppet större kapacitet. (Se Tekniskmagasinets test)

(Polar 10 och 13 kallas även Toshiba Polar2 i Sverige, Toshiba Polar Premium i Norge och Toshiba High Power i Danmark. Som original från fabrik heter de Toshiba Daiseikai 5.)

Toshiba Polar 25 och Toshiba Polar 35 är senare versioner av Polar 10 och 13. De lanserades hösten 2011 och har visat stadigt stigande popularitet.

Inställningsbar underhållsvärme

Toshibas funktion för underhållsvärme slår många gånger andra märkens motsvarande funktion. Med en Toshiba-pump kan du nämligen välja vilken temperatur du vill inom intervallet 5-13°C, och du är inte låst till endast, t.ex., 8°C eller 10°C. Detta betyder att både dina besparings- och komfortmöjligheter kan utökas i och med ditt val av Toshiba.

Passar med braskamin

Polar 10 och 13 har båda en fläktfunktion som lämpar sig särskilt bra tillsammans med braskaminer och eldstäder. Vid de tillfällen då braskaminen tillgodoser husets värmebehov och pumpen tar en paus i att producera värme, fortsätter nämligen innedelens fläkt att jobba, för att hjälpa till att sprida värmen från braskaminen.

Värmepump med två innedelar

Toshiba M18 har en extra stor kompressor och kapacitet och dubbla innedelar (utblås / fläktar). Denna pump lämpar sig för de som vill säkerställa extra bra spridning av värmen. Vanligt är att placera en innedel på vardera våningsplan. Varje innedel har en egen fjärrkontroll och du kan således välja olika inställning för skilda behov. Om du till exempel önskar svalare temperatur på sovrumsvåningen, kan du enkelt få det.

Combi Control

Combi Control är Toshibas mobilstyrningssystem. Med Combi Control ändrar du enkelt värmepumpens inställningar i mobilen. Du kan använda SMS eller en app, om du har smartphone. Combi Control ger dig varningar om temperaturen sjunker under en viss nivå, eller det är strömavbrott. Du vet hela tiden läget runt värmepumpen och du har möjlighet att vidta åtgärder, i fall du får veta att något krånglar.


Läs mer om Combi Control för Toshiba luft-luftvärmepump