Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Välja bergvärmepump vid nyinstallation

Vid val av bergvärmepump vid nyinstallation kan det finnas en del att ta hänsyn till. Här går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på när du ska välja bergvärmepump.

Är bergvärme rätt val?Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Oftast är bergvärme ett riktigt bra val, men det finns tillfällen, då det kan vara idé att överväga andra värmekällor.

Fördelar och nackdelar med bergvärme

Alla värmekällor har sina fördelar och nackdelar, så också bergvärmepumpar. Därför har vi samlat en lista med fördelar och nackdelar med bergvärme, som kan hjälpa dig att ta ställning till om bergvärme är det bästa alternativet för just dig.

Läs mer:

Fördelar och nackdelar med bergvärme

Passar bergvärme i mitt hus?

För att bergvärme ska vara ett lämpligt alternativ måste vissa krav uppfyllas. Det gäller krav på berggrunden, men också krav på huset.

Då passar det med bergvärmepump i huset

Om du har tittat på vårt sortiment av bergvärmepumpar, inser du ganska snabbt att det finns väldigt mycket att välja på. Till stor del måste bergvärmepumpen passa husets behov av värme, men det finns också flera val som har med personliga preferenser att göra.

Läs mer om att välja bergvärmepump vid nyinstallation

Hur kraftig bergvärmepump behöver jag?

Vid dimensionering av bergvärme, måste man ta hänsyn till vilken effekt huset behöver. Vid nyinstallation anpassas borrhålet efter detta.

Dimensionering av bergvärmepump vid nyinstallation

Ta hjälp av energimärkning och tester

Vid val av bergvärmepump är det vanligt att man tar hjälp av värmepumparnas energimärkning eller olika testresultat, för att på så vis känna sig trygg med att man hittar en riktigt bra bergvärmepump.

Energimärkning av bergvärmepumpar Test av bergvärmepumpar De bästa bergvärmepumparna