Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Sök energibidrag för de här produkterna!

Luftvärmepump med installation till rätt pris

Vi erbjuder luftvärmepumpar med installation i hela Sverige. Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Nedan hittar du alla våra luftvärmepumpar. Vill du ha hjälp att köpa den luftvärmepump som passar dig? - Ta hjälp av guiden eller filtreringen!

Du kan också ringa och diskutera med våra duktiga säljare på telefonnummer 0770-777 600 eller få förslag på en passande lösning, genom att fylla i offertformuläret via länken nedan.

» Få en gratis offert

Vad är en luftvärmepump?

En luftvärmepump är en reversibel värmepump som använder uteluften som värmekälla i värmeläge, eller som kylfläns i kylläge med samma externa värmeväxlare med en fläkt som används vid luftkonditionering. Luft-till-luft värmepumpar är enklare enheter och ger varm eller kall luft direkt till ett eller två inre utrymmen.

Luft vid vilken temperatur som helst innehåller viss energi. En luftvärmepump överför en del av denna energi som värme från ett utrymme till en annan, till exempel mellan utsidan och insidan av en byggnad. Detta kan ge rumsuppvärmning och varmvatten. Ett enda system kan utformas för att överföra värme i båda riktningarna, för att värma eller kyla byggnadens inre på vintern respektive sommaren. Tekniken liknar en kyl eller frys eller en luftkonditioneringsenhet: de olika effekterna beror på den fysiska placeringen av de olika systemkomponenterna. Precis som rören på baksidan av ett kylskåp blir varma när inredningen svalnar, så värmer en luftvärmepump insidan av en byggnad samtidigt som den kyler utomhusluften.

Att välja rätt luft-luftvärmepump

Att välja rätt luft-luftvärmepump behöver inte vara svårt. Här får du förslag på några sätt att komma vidare. Hur vill du hitta rätt luft-luftvärmepump.

» De populäraste luftvärmepumparna för villa
» Få mycket för pengarna med en billig luftvärmepump
» Få bästa värme- och kylningseffekt med luftvärmepump av högsta kvalitet

Vad är rätt kapacitet för min luftvärmepump?

För att hitta en luft-luftvärmepump med rätt kapacitet, definierar du förutsättningarna för ditt hus. Förutsättningar som har betydelse är yta, takhöjd, planlösning, isolering och fönsterglas. För att förenkla för dig som kund, har vi på Polarpumpen gjort uppskattningar för hur många kvadratmeter varje luftvärmepump kan värma. Inne på produkten finner du även information om hur många kvadratmeter produkten kan kyla. Vi har utgått från samma förutsättningar när vi sätter de maximala värdena.

» Läs mer om kapacitet och storlek

För maxvärdet har räknat med:

- Normal takhöjd (2.20–2.40 m)
- Relativt öppen planlösning
- Bra isolering (cirka 40 cm i vägg och cirka 50–60 cm i tak)
- Täta fönsterglas (3-glas)

Välj en tillräckligt stark luftvärmepump

I och med att dagens luft-luftvärmepumpar är inverter-styrda, finns det som regel bara positiva aspekter med att välja en luftvärmepump som beräknas kunna värma ett större antal kvadratmeter än vad ditt hus har. Att en värmepump är inverter-styrd innebär nämligen att den arbetar steglöst och inte kommer att förbruka mer driftsenergi än nödvändigt för att uppfylla ditt värmebehov. Om värmepumpen får arbeta på lugna varvtal, minskar slitaget, precis som för bilen.

Det är värre att installera en något för liten luft-luftvärmepump. En för liten luftvärmepump kommer att tvingas arbeta i högvarv en stor del av tiden och kommer därmed att slitas ut mycket snabbare än en luft-luftvärmepump som kan arbeta lugnt. Dessutom riskerar du att inte få ut en optimal besparing, om luftvärmepumpen är lite för svag.

» Dimensionering av luftvärmepump

Anpassa din luft-luftvärmepump med tillbehör

För att få din luftvärmepump precis så som du vill ha den, kan det vara praktiskt med tillbehör. Exempel på tillbehör är mobilstyrning, skydd för utedelen och dränering.

» Tillbehör för luft-luftvärmepumpar

Effektivitet för en värmepump mäts i COP och SCOP

COP (Coefficient of Performance) är ett effektivitetsmått, som uttrycker relationen mellan förbrukad energi (pumpens driftsenergi) och utvunnen värmeenergi. COP mäts under särskilda omständigheter och om inget annat anges vid 7 °C utomhus och 20 °C inomhus. Men ofta kan man få fram värden även för minusgrader, vilket visar på luftvärmepumpens effektivitet under svenska vintrar.

För att få en mer rättvis bedömning har man tagit fram SCOP (Seasonal Coefficient of Performance), där man tar hänsyn till variationerna i temperatur över året, och tar hänsyn till betydligt lägre temperaturer än 7 °C. SCOP-värdet ger därför en mer rättvisande bild om hur mycket man kan spara under ett år. Bäst bild av besparingspotentialen får du om du hittar ett SCOP-värde för Europas norra zon, där Sverige ingår. Tyvärr är det ytterst få tillverkare som väljer att dela med sig av detta värde.

» Värmepumpens COP och SCOP-värde

Arbetstemperatur - vid vilken temperatur funkar luftvärmepumpen?

En luftvärmepump med en låg lägsta arbetstemperatur kan i vissa fall ge dig ökad besparing, eftersom du kommer ha användning för luftvärmepumpen även under årets kallaste dagar, men värmepumpens lägsta temperatur är ofta en dålig utgångspunkt vid valet av luftvärmepump. Tänk på att alla luftvärmepumpar tappar i effektivitet vid riktigt låga temperaturer - även om de fungerar - och att huset därför behöver mer stöd från din primära värmekälla vid riktigt låga utomhustemperaturer oavsett vilken luftvärmepump du väljer.

Välj en luftvärmepump med Norden-anpassning

Det är viktigt att veta att man köper en luft-luftvärmepump som är Norden-anpassad. Det betyder att luft-luftvärmepumpen klarar av att arbeta i låga temperaturer och har en avfrostning, som passar i Nordens kalla och fuktiga klimat. Alla Polarpumpens värmepumpar är självklart Norden-anpassade.

Behöver jag underhållsvärme?

Idag ger de flesta luftvärmepumparna möjlighet till underhållsvärme. Underhållsvärme passar i exempelvis fritidshus och garage, som behöver skyddas mot frys- och fuktskador, men inte måste ha full värme. Underhållsvärme sparar pengar, samtidigt som utrymmet skyddas. Utan funktion för underhållsvärme är den lägsta temperaturen 16 °C. Med hjälp av filtreringen kan du hitta luft-luftvärmepumpar med underhållsvärme.

Idag finns även luftvärmepumpar som tillåter dig att ställa in valfri temperatur mellan 10 och 30 °C, i stället för att ha ett fast läge för underhållsvärme. För att hitta dessa luftvärmepumpar väljer du "Steglös värme 10–30°C" i filtreringen.

» Läs mer om underhållsvärme

Luftrening för ren luft och fräschare inomhusklimat

Alla luft-luftvärmepumpar drar igenom husets fulla luftvolym ett antal gånger per dygn och rengör luften genom de filter som sitter i luftvärmepumpens innedel. Luftreningssystemen renar vanligen luften från bakterier, virus, mögel, allergener, pollen och damm.

» Besök gärna vår specialsida för dig med allergiska eller astmatiska besvär!

Installation av luftvärmepump i hela Sverige

Det är en ganska snabb process att installera en luft-luftvärmepump, jämfört med andra värmepumpar. Hos oss på Polarpumpen kan du köpa luftvärmepumpar med installation i nästan hela Sverige. Det enklaste är att välja till installation inne på respektive luft-luftvärmepump. Självklart har du möjlighet att utnyttja rotavdraget.

Luftvärmepumpen ska installeras av en certifierad kyltekniker. Vid installationen skapas en köldmediekrets och det krävs speciell yrkeskompetens för detta enligt svensk lag. Vill du köpa luftvärmepump utan installation, måste du meddela oss certifikatsnummer och namn för den installatör som ska installera.

» Installation av luftvärmepump

Våra varumärken inom luftvärmepumpar

Bosch Clivet, Daikin, Electrolux, Fujitsu, Gree, Innova, I VT, Kaisai, LG, Midea, Mitsubishi Electronic, Mitsubishi Heavy Industries, Panasonic, Polario, Qlima, Samsung och Toshiba

Filtrera

96kr
15521kr
1
100

daikin

(2)

electrolux

(3)

innova

(1)

midea

(1)

mitsubishi electric

(1)

panasonic

(2)

polario

(2)

qlima

(1)

samsung

(3)

Väggmodell

(14)

Fast installation

(1)

Designad innedel

(5)

Liten innedel

(1)

Låg ljudnivå

(10)

Miljövänligt köldmedium

(12)

Sortera

16 Produkter

Electrolux Flow H3 09 Luftvärmepump

Electrolux

Flow H3 09 Luftvärmepump

Värmer 20-100 m²

Effektiv luftrening

Wifi-styrning

9 990 kr
Daikin SX25-R Luftvärmepump

Daikin

SX25-R Luftvärmepump

Värmer 10-160 m²

Extra stark vid minusgrader

Liten och smidig innedel

15 490 kr

Se priset!

Polario Slimline 09 Luftvärmepump

Polario

Slimline 09 Luftvärmepump

Värmer 10 - 75 m²

Anpassad för nordiskt klimat

WiFi-styrning

9 990 kr
Electrolux Flow H3 12 Luftvärmepump

Electrolux

Flow H3 12 Luftvärmepump

Värmer 25-120

Effektiv luftrening

Wifi-styrning

10 990 kr
Samsung Nordic Home Premium 25 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Home Premium 25 Luftvärmepump

Värmer 10 - 150 m²

Låg ljudnivå

WiFi-styrning ingår

13 990 kr
Qlima S-4635 Luftvärmepump

Qlima

S-4635 Luftvärmepump

Värmer upp till 90 m²

Wifi-styrning ingår

Perfekt för sommarstugan

8 490 kr

Se priset!

Polario Slimline 12 Luftvärmepump

Polario

Slimline 12 Luftvärmepump

Värmer 10 - 95 m²

Miljövänligt köldmedium

WiFi-styrning

10 990 kr
Samsung Nordic Home 35 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Home 35 Luftvärmepump

Värmer 10 - 120 m²

Effektiv värmespridning

WiFi-styrning

13 490 kr
S25-R Daikin Luftvärmepump

S25-R Daikin

Luftvärmepump

Värmer 10-90m²

Steglös temperatur 10-30 grader

Liten och smidig innedel

11 900 kr
Samsung Nordic Home Premium 35 Luftvärmepump

Samsung

Nordic Home Premium 35 Luftvärmepump

Värmer 10 - 160 m²

Hög luftcirkulation

WiFi-styrning

15 490 kr
Panasonic CZ25WKE Luftvärmepump

Panasonic

CZ25WKE Luftvärmepump

Värmer 10 - 100 m²

Energiklass A+

Superkompakt design

12 990 kr
Midea Forest Split 35 Luft-luftvärmepump

Midea

Forest Split 35 Luft-luftvärmepump

Värmer 10-90

Låg ljudnivå

Självrengörande

8 990 kr

Se priset!

Innova Balance 12 R32

Innova

Balance 12 R32

Värmer 25-100

Inbyggd WiFi- styrning

Underhållsvärme +8°C

12 900 kr
Electrolux Flow H3 18 Luftvärmepump

Electrolux

Flow H3 18 Luftvärmepump

Värmer 30-150 m²

Låg ljudnivå

Wifi-styrning

12 990 kr

Tillfälligt slut

Panasonic NZ25VKE Luftvärmepump

Panasonic

NZ25VKE Luftvärmepump

Värmer 15m² - 100m²

Låg energiförbrukning

WiFi-styrning

14 490 kr

Tillfälligt slut

Vanliga frågor om Luftvärmepump med installation till rätt pris

Vilken luftvärmepump är bäst i test?
Fem luftvärmepumpar lyftes fram som vinnare i kategorierna; bäst i test, högsta kvalitet, bra köp, liten och smidig samt bästa budgetval. En luftvärmepump är en värmekälla som hämtar energi från utomhusluften för att sedan sprida värmen inomhus. Luftvärmepumpar är mycket energieffektiva och kan generera en besparing på upp till 75 %. Dagens luftvärmepumpar är ofta utrustade med en rad förmånliga funktioner som underlättar användningen och ökar besparingen.
Vilken luftvärmepump ska jag välja?
Husstorlek, planlösning och isolering är exempel på faktorer som spelar in, vid angörandet av vilken värmepump som passar i just ditt hus. Ett vanligt problem är att man väljer en för svag värmepump, för att den är billigare, något som ofta medför onödigt slitage och inte lönar sig i längden.
Hur mycket el drar en luftvärmepump?
Hur många kWh din luftvärmepump drar beror på storleken på ditt hus, vart i landet du bor, värmepumpens kapacitet samt hur stort värmebehov du har. Förbrukningen i en medelstor villa landar mellan 4800-6000kWh/år. I stora villor kan du räkna med en elförbrukning mellan 5760-7200kWh/år.
Var skall jag placera inomhusdelen för luftvärmepumpen?
Det finns en del att ta hänsyn till när man placerar luft-luftvärmepumpens innedel. En luft-luftvärmepump bör placeras öppet med lagom avstånd till taket. En öppen och central placering av luft-luftvärmepumpen ger bra effekt. Det är vanligt att man vill placera innedelen över en dörr eller ett fönster.
Vad är rätt kapacitet för min luftvärmepump?
För att hitta en luft-luftvärmepump med rätt kapacitet, definierar du förutsättningarna för ditt hus. Förutsättningar som har betydelse är yta, takhöjd, planlösning, isolering och fönsterglas. För att förenkla för dig som kund, har vi på Polarpumpen gjort uppskattningar för hur många kvadratmeter varje luftvärmepump kan värma. Inne på produkten finner du även information om hur många kvadratmeter produkten kan kyla. Vi har utgått från samma förutsättningar när vi sätter de maximala värdena.
Du har sett alla 16 produkter